MENIU

Cîțu, despre implicarea președintelui Iohannis în competiția internă din PNL: "Cred că opţiunea domnului preşedinte este atunci când numeşte un premier"

Florin Cîțu și Klaus Iohannis

Premierul Florin Cîţu susţine că preşedintele Klaus Iohannis nu se implică în competiţia internă pentru funcţia de preşedinte al PNL. Șeful Guvernului nu se rezumă, însă, la această afirmație și merge mai departe, spunând că opţiunea şefului statului a fost manifestată în momentul în care a numit premierul.

"Preşedintele Iohannis nu se implică într-o competiţie în interiorul PNL, într-un partid politic. Ştiţi foarte bine că aici Constituţia este foarte clară şi delimitează aceste lucruri. (...) Cred că opţiunea domnului preşedinte este atunci când numeşte un premier", a afirmat Florin Cîţu, luni seara, la un post TV.

Şeful Executivului susține, în schimb, că a avut discuţii private cu preşedintele Iohannis, precizând că nu poate face public conţinutul acestora: "Discuţiile mele în privat cu domnul preşedinte nu pot să le spun, pentru că sunt discuţii în privat".

Tot în această seară și tot la un post TV, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a lăsat să se înțeleagă că susținătorii premierului Florin Cîțu la șefia PNL sunt oamenii din echipa președintelui Klaus Iohannis, care are nevoie ca „PNL să fie o forță cu adevărat reformatoare”. 

Întrebată dacă este întâmplător faptul că cei care au ales să-l susțină politic pe Florin Cîțu, în competiția pentru președinția PNL, sunt membri în cabinetul guvernului său, Turcan a răspuns: „Noi (susținătorii lui Cîțu – n.r.) suntem într-un parteneriat cu președintele Klaus Iohannis și cu UE. Cred că ambii parteneri menționați au nevoie ca PNL să fie o forță cu adevărat reformatoare, care să valorifice momentele unice pe care le avem acum: reforma sistemului de pensii,  sistemului de salarizare, sistemului administrativ, perfecționării și modernizării instituțiilor publice”.