MENIU

Cițu cere din nou demiterea directorului CFR Călători, după ce liderii USR i-au luat apărarea

Dan Barna si Florin Citu

Premierul Florin Cîțu nu renunță la ideea că directorul CFR Călători trebuie schimbat, după ce sute de oameni au stat, ore în șir, în trenuri blocate pe câmp. Șeful guvernului și-a reînnoit mesajul lansat în urmă cu 2 zile, însă decizia trebuie luată de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, cel care s-a mai aflat într-un conflict virulent cu premierul, după ce l-a făcut "zombi politic". 

Întrebat despre situația tensionată de la CFR Călători și de susținera de care se bucură Ovidiu Vizante, directroul companiei, din partea liderilor USR, Florin Cîțu a preferat un răspuns diplomatic.

"Rămân la ceea ce am spus acum 2 zile, trebuie să fim atenți, pentru că astfel de lucruri le decontăm toti. Toata guvernarea, nu doar un anumit partid politic. Uneori trebuie să luăm astfel de decizii. Decizia e la Ministerul Transporturlor", a afirmat Cîțu, la finalul alegerilor pentru șefia oragnizației PNL Tulcea, la care a participat și Ludovic Orban.

Declarația premierului la min. 1:57.

Joi, după ce a fost bombardat de jurnaliști cu întrebări legate de atitudinea lipsită de compasiune pentru călători a directorului Vizante, premierul a transmis pe Facebook mesajul "Dacă directroul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă."

Paradoxal, mesajul său a provocat exact reacția inversă a liderilor USR. Atât Cătălin Drulă, care conduce Ministerul Transporturilor, cât și vicepremierul Dan Barna au afirmat că astfel de decizii nu trebuie luate sub imperiul emoțiilor și a presiunni mediatice și că, din punctul lor de vedere, Vizante a făcut tot ce se putea face.

Cătălin Drulă a mai provocat un imens scandal în coaliție în aprilie, când l-a numit pe Florin Cîțu "zombi politic". S-a întâmplat imediat după demiterea lui Vlad Voiculescu, în momentul în care alianța PNL - USR Plus a fost la un pas să se detrame.