MENIU

Circulația feroviară între stațiile Basarabi și Dorobanțu, reluată. Ce trenuri vor ajunge la destinaţie cu întârziere

Traficul feroviar a fost reluat între staţiile Basarabi şi Dorobanţu, după aproape jumătate de oră de întrerupere ca urmare a unei solicitări venite din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). Solicitarea celor de la ISU a venit pe fondul necesității stingerii unui incendiu de vegetație izbucnit în zona respectivă, anunțau reprezentanții CFR SA într-un comunicat de presă. 

Potrivit CFR SA, la ora 15:00 a fost redeschisă linia Basarabi - Dorobanţu, iar traficul feroviar s-a reluat în condiţii de siguranţă.

Trei trenuri de călători - IR 1996, IR 1883 şi R 8024, care au staţionat temporar în timpul intervenţiei ISU, au fost reînscrise în circulaţie, acestea urmând să ajungă la staţiile de destinaţie cu întârzieri cuprinse între 20 şi 26 de minute.

Oprirea temporară a traficului feroviar a fost solicitata de ISU pentru a interveni în stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația din zonă.

În prezent, 2 trenuri de călători sunt oprite temporar, până la finalizarea intervențiilor desfășurate de reprezentanții ISU, și anume: IR 1996 în stația Basarabi, de la ora 14.46 și IR 1883, în Medgidia, de la ora 14.40.

"Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că această măsura, de închidere a circulației feroviare, este necesară pentru a facilita accesul echipelor de intervenție ale ISU, care acționează în scopul stingerii incendiului", susțin reprezentanții CFR în comunicatul citat. 

Citește și CFR anunță RESTRICȚII din cauza caniculei: Cât de mult vor întârzia trenurile în România - Viteza, redusă cu cel puțin 30-60 de km pe oră