MENIU

Ciprian Ciucu, la Culisele Statului Paralel: Mama mea a fost angajată pe competență

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a explicat în exclusivitate la Culisele Statului Paralel, ca mama sa a ajuns în posturi importante la ANSVSA, Ministerul Finanțelor și ANAF pe criterii de competență profesională. Edilul n-a negat faptul că apartenența la PNL a fost un criteriu, dar el nu a avut nicio legătură cu traseul politic și profesional al mamei sale.

"Eu am fost în PNL până în 1999, mama m-a crescut singură și în momentul în care am ieșit eu din PNL i-am zis "du-te tu" și ea s-a dus, de atunci este în partid, de prin 1999-2000 și a avut propria viață politică, independentă de a mea.

NU ne-am intersectat, chiar m-a întrebat dacă să vină la sectorul 6 și i-am spus să nu vină, e ciudat să fim în aceeași organizație mamă-fiu, o să zică cineva că e nepotism," a explicat Ciucă la Realitatea Plus.

Edilul sectorului 6 și președinte al PNL București a venit cu explicații și pentru situația în care, susține el, ar fi fost acuzat pe nedrept că s-ar fi aflat în spatele ascensiuni mamei sale în funcții publice acordate pe criterii politice. 

"Mama mea e specialistă în HR și a fost angajată pe acele poziții la care dvs. făceați referire (funcțiile obținute la ANSVSA, MF și ANAF - N.R.)  prin intermediul cabinetului demnitarului, care sunt pe perioadă determinată. I s-a propus, efectiv, să ocupe acele poziții, de la partid, pentru că sunt poziții care se ocupă și așa, pentru că aveau încredere în ea, profesional.

Eu i-am spus zis ultima dată să nu se mai ducă, s-ar putea să ne vulnerabilizeze pe amândoi. Ăsta a fost sfatul mei, dar nici n-am putut să mă opun, i-am zis OK, fă ceea ce știi să faci. Ceea ce vreau să spun este că n-a fost un concurs trucat, o angajare aranjată," a mai afirmat Ciucu.