MENIU

Ciorba de roșii, un deliciu de vară. Când trebuie să adaugi, de fapt, sarea pentru a nu compromite preparatul

În lumea gastronomiei, există anumite secrete care sunt păstrate cu grijă de către cei mai pricepuți bucătari. Printre acestea, se numără și rețetele care transformă cele mai simple preparate în adevărate delicii pentru papilele gustative.

Există un ingredient care, atunci când este adăugat cu măiestrie, transformă o ciorbă de roșii într-o operă de artă culinară. Se găsește aproape peste tot și nu este nici scump. 

Busuiosul verde, secretul ciorbei de roșii

Bucătarii cunoscuți, cei care au consacrat ani întregi studiului și practicii în domeniul gastronomiei, știu că secretul unei ciorbe de roșii perfecte stă în echilibrul subtil al aromelor și al texturilor.

Ingredientul care este adesea menționat în aceste cercuri selecte este busuiocul proaspăt. Da, busuiocul, cu aroma sa distinctivă și ușor dulceagă, este considerat de mulți bucătari unul dintre ingredientele cheie care conferă ciorbei de roșii o savoare aparte.

Ce trebuie să adaugi în sosul de roșii pentru a obține un gust desăvârșit. Ingredientul special care face diferența

Însă, ceea ce face ca acest ingredient să fie atât de special nu este doar aroma sa, ci și modul în care este folosit. Bucătarii cunoscuți știu că busuiocul trebuie adăugat cu grijă, în cantități precise, pentru a nu domina celelalte arome din ciorbă, ci pentru a le completa și sublinia într-un mod subtil și elegant.

Ciorbă de roșii - rețetă

Ingrediente:

1 kg roșii bine coapte sau 2 cutii de roșii cubulețe (aprox. 800 g)
1 ceapă medie, tocată mărunt
1 morcov mare, dat pe răzătoare
1 rădăcină de pătrunjel sau pastârnac, dată pe răzătoare
1 ardei gras roșu, tocat mărunt
100 g orez (aprox. 1/2 cană)
2 linguri de ulei de măsline
1 litru de supă de legume sau apă
1 legătură de busuioc proaspăt, frunzele tocate mărunt
1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
1 legătură de leuștean proaspăt, tocat (opțional)
sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci roșii în fiecare zi: beneficii și contraindicații

Ciorbă de roșii - mod de preparare:

Dacă folosiți roșii proaspete, opăriți-le câteva minute în apă fierbinte, apoi scoateți-le coaja și tocați-le mărunt sau pasați-le într-un blender.

Într-o oală mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și căliți-o până devine moale și transparentă, cam 5-7 minute. Adăugați morcovul, rădăcina de pătrunjel (sau pastârnac) și ardeiul gras. Căliți legumele împreună pentru încă 5-7 minute.

Adăugați roșiile tocate sau pasate în oală. Amestecați bine și lăsați-le să fiarbă împreună cu legumele timp de aproximativ 10 minute.Turnați supa de legume sau apa peste legumele din oală. Aduceți la fierbere.

După ce ciorba a început să fiarbă, adăugați orezul, amestecând bine pentru a nu se lipi de fundul oalei. Reduceți focul la mediu și lăsați ciorba să fiarbă pentru aproximativ 15-20 de minute, sau până când orezul este gătit.

Gustați ciorba și ajustați condimentele adăugând sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust.

La final, adăugați busuiocul proaspăt tocat mărunt, pătrunjelul și, dacă folosiți, leușteanul. Opriți focul și lăsați ciorba să stea câteva minute pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Serviți ciorba de roșii cu orez și busuioc proaspăt caldă, alături de pâine proaspătă sau crutoane.