MENIU

Cioloș îi dă replica lui Cîțu: Nu l-am auzit să-i ceară lu Drulă demiterea șefului CFR Călători. Premierul are coordonarea campaniei de vaccinare

Dacian Ciolos si Florin Cîțu

Copreședintele USR Plus Dacia Cioloș le ține partea miniștrilor săi, Cătălin Drulă și Ioana Mihăilă, în fața criticilor lansate de premierul Florin Cîțu. Cioloș a afirmat că o eventuală decizie de sancționare a șefului de la CFR Călători trebuie să vină din partea ministrului Transporturilor, iar ritmul lent al vaccinării nu poate fi pus pe seama ministrului Sănătății, atât timp cât premierul ar fi insistat să păstreze coordonarea campaniei. 

Co-preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a precizat că premierul nu i-a solicitat ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, să-l dea afară pe directorul CFR, după incidentele de pe liniile ferate din ultimele zile.

"Nu l-am auzit pe premier să îi ceară (lui Cătălin Drulă- n.r.) să îl dea afară (pe directorul CFR - n.r.). I-a sugerat, i-a spus ce ar fi făcut el, dar domnul Vizante e în subordinea directă a lui Cătălin Drulă, Cătălin Drulă poate să îl evalueze din toate punctele de vedere. Da, au fost, cu siguranţă, declaraţii nefericite şi o poziţionare nefericită pentru care am văzut că şi-a cerit scuze şi el, şi-a cerut scuze şi  ministrul”, a declarat Cioloş, la un post TV, potrivit news.ro.

Ioana Mihăilă "livrează", are proiecte, este prezentă

Dacian Cioloș a fost la fel de tranșant și în legătură cu un alt ministru USR Plus, Ioana Mihăilă, pe care premierul Florin Cîțu a criticat-o, tot voalat, pentru că ar avea altă viziune privind impulsionarea campaniei de vaccinare.

"Sunt mulţumit de Ioana Mihăilă. (...) ea a început să organizeze concursuri la spitalele care sunt în subordinea Ministerului, are pregătite proiecte de investiţii (....) Şi aici vorbesc de elemente din programul de guvernare care nu sunt strict legatede pandemie. Si în pandemie vedeţi că Ioana Mihăilă e foarte prezentă, inclusiv pe campania de vaccinare, chiar dacă această campanie a fost asumată de la începutul guvernării, de premierul Cîţu, cu echipa lui directă. Țin minte că am discutat atunci cu dânsul să o preia, din nou, Ministerul Sănătăţii şi s-a insistat să rămână (la echipa premierului - N.R.) ”, a declarat Dacian Coloş, la un post TV.