MENIU

Cine i-a făcut plângere la DNA lui Clotilde Armand: „A preluat metehnele lui Liviu Dragnea”

Zile grele pentru Clotilde Armand. Are sechestru la primprie și e cercetată de DNA. Foto/Inquam

Primărița celui mai bogat sector al Bucureștiului este cercetată de DNA pentru fapte care l-au dus la pușcărie pe fostul lider PSD Liviu Dragnea. Cel care i-a făcut plângerea este fost membru USR și fost consilier al viceprimarului de la Sectorul 1. 

Dan Milea, fost consilier personal al viceprimarului Sectorului 1, Oliver Păiuși, a depus o sesizare la Direcția Națională Anticorupție (DNA), acuzând-o pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, de abuz în serviciu și corupție.

DNA a confirmat deschiderea unui dosar pentru verificarea aspectelor sesizate, dosarul fiind gestionat de Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție, scrie presa centrală.

Milea, care a demisionat recent din USR Sector 1, susține că primarul Armand și doi dintre consilierii săi ar fi angajat fictiv o persoană între 2021 și 2023. El a cerut procurorilor să investigheze dacă Armand „a preluat metehnele lui Liviu Dragnea”, referindu-se la condamnarea fostului lider PSD pentru angajări fictive.

Scandal uriaș la Primăria Sectorului 1: 19 mașini, puse sub SECHESTRU! Executorii vor să recupereze datoriile de la Clotide Armand - FOTO

„În 2017, manifestam cu Clotilde Armand în Piața Victoriei împotriva abuzurilor lui Dragnea. În 2020, luptam cu ea să intrăm în Primărie cu ea primar ales, ca să nu se mai facă abuzuri și să nu se mai fure”, a declarat Dan Milea pentru Gândul. „De curând, am aflat un caz șocant. Aș vrea ca procurorii să investigheze dacă metehnele lui Dragnea au fost preluate și de Clotilde Armand.”

Milea a detaliat acuzațiile într-o plângere penală depusă la DNA și alte instituții, afirmând că „apărea pe ștatele de plată o persoană în cabinetul primarului pe post de consilier pe care eu n-am văzut-o niciodată” între 2021 și 2023. El susține că a pus la dispoziție o listă de 20 de martori care ar putea confirma absența acestei persoane.