MENIU

Cine e Darius Vâlcov, noul ministru desemnat al Bugetului

Darius Valcov

Darius Vâlcov (37 de ani), fostul primar al orasului Slatina, propus de Victor Ponta ca ministru al Bugetului, si-a inceput cariera politica "pe mâna lui Traian Basescu" si are un doctorat in Economie la ASE, scrie Hotnews.ro.

Darius Valcov este licentiat Stiinte Economice, Facultatea de Studii Economice in Limbi Straine, (ASE Bucuresti) si licentiat in Drept, Universitatea Spiru Haret, si a obtinut un doctorat in Economie la ASE in 2008.

Darius Valcov a candidat in 2004 - in plina dominatie politica a PSD-ului condus de Adrian Nastase - la primaria Slatinei, pe cand avea doar 27 de ani. A fost promovat intens de Traian Basescu, alaturi de alte nume cvasi-necunoscute, dar care au castigat primarii importante din Romania.

Darius Valcov a castigat apoi si alegerile locale din 2008 tot din partea PDL.

In martie 2012 insa, dupa caderea guvernului Boc si protestele masive impotriva PDL-Basescu, Darius Valcov a demisionat din PDL, motivandu-si gestul prin lipsa sprijinului guvernamental pentru soseaua de centura a orasului.

Darius Valcov si-a pierdut mandatul de primar, a trecut la PSD, iar la alegerile parlamentare din decembrie 2012 a castigat un mandat de senator din partea USL. Mai multe...