MENIU

Cine e beizadeaua care a provocat tragedia de pe Lacul Snagov?

Tânărul teribilist care a accidentat mortal o persoană şi a rănit alte patru, după ce a condus cu viteză o barcă cu motor pe Lacul Snagov este moştenitorul unui magnat al petrolului, Ovidiu Popescu, şi actualul proprietar al Palatului Ştirbei.

Accidentul s-a petrecut puţin după miezul nopţii, atunci cand navigarea pe lac era interzisă.

„Erau în stare de inconştienţă, aveau picioarele rupte, răni la cap. Commander-ul practic a trecut peste ei şi a făcut barca praf, s-a scufundat în câteva minute”, a mai explicat Gabriel Oprea. Cele cinci persoane aflate la bordul Commander-ului n-au păţit nimic, iar patronul localului susţine că Alexandru Popescu, tânărul care conducea ambarcaţiunea, se afla în stare de ebrietate.

În timpul căutărilor, oamenii legii de la Serviciul Regional de Poliție Transporturi (SRPT) București au demarat cercetările. Primul luat în vizor: Alexandru Popescu, tânărul care a condus „șalupa morții”. Acesta a refuzat să sufle în etilotest, însă a fost condus la Spitalul „Elias”, acolo unde i s-au recoltat probe de sânge. „Să vedem cât îi iese alcoolemia…”, ne-a mărturisit unul dintre anchetatori care a adăugat că mirosea și dădea semne vizibile de consum de alcool. „Conform regulamentelor instituite, după modelul Poliției Rutiere, conducătorul unei astfel de ambarcațiuni trebuie să aibă permis și trebuie să respecte un regulament stabilit de Autoritatea Navală Română”, a explicat unul dintre polițiști. Autoritatea Navală Română, prin Căpitănia Portului Snagov, îi eliberase lui Alexandru Popescu permisul necesar de a conduce. Aceeași autoritate, conform legii, are obligația de efectua verificări asupra posesorilor de ambarcațiuni.

Accident pe Lacul Snagov. Bărbatul dispărut a fost găsit mort - o anchetă a fost declanşată

 

„Polițiștii intervin doar atunci când sunt infracțiuni flagrante, cazuri de natură penală sau la solicitarea acestei autorități”, a adăugat omul legii. Cert este că, din cercetările efectuate ieri reiese că, în momentul accidentului, Alexandru Popescu conducea cu o viteză peste limita admisă de regulamentele nautice. În șalupa sa erau încă patru tineri care nu au avut de suferit în urma impactului. Toți au fost audiați, până aseară, la sediul SRPT București.

Proprietarul Palatului Știrbei

Alexandru Popescu, autorul teribilului accident de pe Lacul Snagov este fiul lui Ovidiu Popescu, fost președinte al Petrolexportimport, omul care a deținut monopolul afacerilor cu petrol din România.

„Magnatul petrolului”, cum era cunoscut, a decedat în iulie 2011, în Statele Unite, suferind de cancer, scrie ziarulfinanciar.ro. Ovidiu Popescu era cunoscut în lumea de business ca șeful Petrolexportimport dar, dintr-o dată, după anul 2005, a apărut ca proprietar al Palatului Știrbei și ca om de afaceri care vrea să investească într-un proiect imobiliar.

Sursa: EVZ.ro