MENIU

Cine e afaceristul care demolează ilegal fosta fabrică "Aversa" - Culisele Statului Paralel

Dezvăluiri surprinzătoare despre demolarea fostei fabrici Aversa SA și legăturile cu omul de afaceri Michael Topolinski, După o serie de dezvăluiri în presă, inclusiv la Culisele Statului Paralel, autoritățile statului au constatat că Topolinski nu este proprietarul bunurilor de la Aversa și nici nu avea dreptul să demoleze. 

Societatea controlată de Michael Topolinski, Skylight Residence, a început deja să demoleze clădirile fostei fabrici Aversa din București, pentru a construi un ansamblu rezidențial. Aici, în anii comunismului se fabricau utilaje agricole, iar mai apoi s-au făcu pompele care aduceau apa din Dunăre în sistemele de irigații și pompele pentru Centrala Nucleară de la Cernavodă.

Numai că planurile afaceristului ar fi fost deja date peste cap pentru că este vizat de mai multe plângeri penale în care este acuzat că a început demolarea, cu toate că încă nu are drept de proprietate asupra bunurilor care aparțin Aversa SA.

Potrivit celor de la Gândul, de la autorizația de demolare emisă de Primăria Sectorului 2 și până la demararea lucrărilor de construire a unui ansamblu rezidențial au fost săriți pași importanți. Primul dintre ei: nu s-a dat autorizație de construire! Mai mult, Skylight Residence, controlată de Michael Topolinski nu a fost mandatată să execute lucrări de demolare, ci doar să îndeplinească, în numele și pentru Aversa SA, aflată în faliment, formalitățile necesare pentru obținerea autorizației de demolare. Iar lichidatorul nu și-ar fi dat oricum acordul pentru demolare. Conform Gândul.ro, Primăria Sectorului 2, prin Poliția Locală, i-a făcut plângere penală lui Topolinski.

Primăria Sectorului 2 spune că ”Instituția noastră a emis autorizația de desființare, (...) având ca obiect desființarea construcțiilor existente pe teren (...) la solicitarea formulată de SC Skylight Residence SRL, în calitate de mandatar al SC Aversa SA.(...) Dorim să menționăm faptul că responsabilitatea pentru administrarea bunurilor AVERSA este a lichidatorului judiciar, care are dreptul legal de a dispune cu privire la emiterea autorizației de construire/demolare. Conform procurii care ne-a fost transmisă, lichidatorul oficial a împuternicit Skylight Residence să obțină autorizația de demolare, dar nu să o și pună în executare.”.

Pe fir a intrat și Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului. Într-un răspuns pentru cei de la Gândul, reprezentanții au spus că ”Primăria Sectorului 2 București nu a cerut un punct de vedere cu privire la demolarea fabricii Aversa”. Și că litigiile dintre AAAS și societatea SKYLIGHT RESIDENCE nici măcar nu au fost soluționate până în prezent, procesele fiind pe rol. AAAS a mai precizat și că ”SC SKYLIGHT RESIDENCE SRL nu a obținut dreptul de proprietate asupra bunurilor care aparțin societății Aversa SA”.

Toate aceste demersuri au intrat acum în atenția Poliției. Potrivit Gândul, după ce s-a obținut autorizația de desființare, polițiștii de la Serviciul Disciplină în Construcții au descins pe terenul fostei fabrici Aversa. 

Mai multe articole despre:
aversa topolinski culisele statului paralel