MENIU

Ciclonul Tauktae - Peste 120 de persoane, DISPĂRUTE după naufragiul unei ambarcațiuni în largul coastelor Mumbaiului. Operțiune de salvare EXTREM de dificilă

India

Bilanț tragic al ciclonului Tauktae, care a lovit zilele acestea India. Aproximativ 125 de persoane au fost date dispărute chiar în cursul acestei dimineți, după naufragiul unei ambarcaţiuni în largul coastelor metropolei Mumbai, situată în vestul Indiei, a anunţat Marina indiană, care participă cu două nave şi mai multe elicoptere la misiunea de căutare şi de salvare.

Potrivit unui post făcut pe contul de Twitter al Marinei, o barjă care transporta 273 de persoane a intrat în derivă, luni, ca urmare a vântului puternic care s-a abătut asupra coastei occidentale a Indiei. În ciuda condițiilor extrem de dificile de pe mare, 146 de pasageri au reușit, totuși, să fie salvaţi, relatează Agerpres.

Conform unui anunț al Ministerului Apărării, operaţiunile de salvare ar trebui să continue pe întreaga durată a zilei de astăzi, în pofida condiţiilor maritime extrem de violente datorate ciclonului Tauktae. 

Fenomenele meteo extreme au lovit în plin regiunea asiatică. După ce China a fost afectată de două tornade, un ciclon a distrus comune întregi în India.

Potrivit autorităților, vântul a atins viteze chiar și de 140 de kilometri pe oră în sud-vestul țării, iar ploile torențiale au provocat inundații masive. 

Cea mai afectată este regiunea Gujarat, unde au avut loc mai multe fenomene meteo extreme.

Experții au explicat că aceasta sunt provocate de schimbările climatice, care au intensificat amploarea acestor fenomene.