MENIU

CHEF cu mici și manele la celebrul liceu unde a predat Klaus Iohannis - Reacția Inspectoratului Școlar, taxată dur de un profesor

CHEF cu mici și manele la celebrul liceu unde a predat Klaus Iohannis - Reacția Inspectoratului, taxată dur

Petrecere cu manele la liceul unde a fost profesor președintele României, Klaus Iohannis. În urma unui eveniment caritabil, elevii de la Colegiul Național ,,Samuel von Brukenthal” au încins grătarele și au dat muzica la maximum chiar în curtea școlii. 

Unul dintre cele mai prestigioase colegii din Sibiu, la care a învățat și a predat fizică chiar președintele Klaus Iohannis, a organizat miercuri, 21 decembrie, un bazar caritabil, care s-a transformat în final într-o petrecere cu mici și manele. Elevii de la Colegiul Național „ Samuel von Brukenthal” au făcut grătare chiar în curtea școlii, relatează Realitatea PLUS.

Colegiul este unul dintre cele mai prestigioase din oraș și târgul organizat în interior avea ca scop să strângă fonduri pentru persoanele care suferă de boli incurabile.

Târgul a fost organizat pentru strângerea de fonduri pentru Hospice „Casa Speranței” dar s-a finalizat cu o petrecere, după ce elevii de la Colegiul Brukenthal au încins grătarele și au pus manele la volum maxim în curtea liceului din mijlocul Sibiului.

Directorul liceului spune că a avut loc strict pe domeniul școlii, iar muzica a fost oprită când s-a constatat că volumul era prea mare. Mai mult, Inspectoratul Școlar Sibiu descrie acest eveniment drept ,,regretabil” și spune că nici nu a fost înștiințat cu privire la organizarea unui eveniment sau să fi fost cerută vreo aprobare, relatează Realitatea PLUS. 

În același timp, reacția ISJ Sibiu este criticată de profesorul universitar Marian Popescu, președintele Comisiei de etică a Universității din București: „Frondă" istorică la Sibiu. Autoritățile școlare au fost surprinse de ce s-a întâmplat în curtea celebrului colegiu. Nu poate fi decât un coșmar multicultural. Autoritățile școlare spun că nu li s-a cerut...aprobarea, nu știau...Aprobarea pentru ce?”, potrivit mesajului postat pe facebook.

„Totul s-a desfășurat în incinta școlii, nu pe domeniul public. A fost o acțiune exclusiv în școală, pe terenul școlii. Când am sesizat că muzica este prea tare, s-a oprit. Nu a fost nici o petrecere, a fost o acțiune de strângere de fonduri pentru elevii nevoiași din școală și pentru hospice-ul de copii. Este o activitate tradițională a școlii care s-a desfășurat în fiecare an, excluzând  anii de pandemie”, a declarat directoarea Colegiului Național „ Samuel von Brukenthal, Monica Hay, citată de Ora de Sibiu.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu au anunțat că nu au fost înștiințați despre organizarea bazarului sau a petrecerii de după.

„Nu s-a cerut nici un fel de aprobare referitor la ce urma să se întâmple la bazar, sau după bazar, pentru a da un aviz. Reprezentanții Colegiului „Brukenthal” sunt responsabili pentru ce s-a întâmplat, și în timpul bazarului, și după”, a declarat inspectorul școlar general - Sibiu, Marius Novac.

Iar purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Constantin Dincă, a transmis că situația este una „regretabilă”.

„Noi nu am fost înștiințați de organizarea acestui bazar. E regretabil dacă s-a ajuns la nivelul acesta. Păcat, mare păcat”, a declarat Constantin Dincă, potrivit aceleiași publicații.

Reacția reprezentanților Inspectoratului școlar și a conducerii liceului nu l-a convins însă și pe profesorul universitar Marian Popescu, Universitatea București, care întreabă retoric: „Nu li s-a cerut aprobare, nu știau. Aprobare pentru ce?”, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto: oradesibiu.ro