MENIU

Centru de vaccinare ieșit din comun! Shoturi de tequila si doze de vaccin într-un local din Bulgaria

Centru de vaccinare într-un bar FOTO: Twitter

Bulgarii se pot vaccina acum într-un în timp ce servesc o băutură într-un bar intim și primitor, transformat într-un centru de vaccinare împotriva COVID-19, înaintea adunărilor festive din capitala Sofia, potrivit Euronews. 

Strategia adoptată de industria ospitalieră speră să-i țină pe toți, în siguranță, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, în contextul în care Bulgaria are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare și una dintre cele mai mari rate de deces din cauza COVID-19. 

Persoanele care doresc să se vaccineze, sau doar să primească mai multe informații despre COVID-19, pot face acest lucru în afara spitalului, în timp ce se bucură de o băutură la reducere, într-un mic local, din capitala Bulgariei. 

Organizatorul evenimentului, Ivan Landzhev, spune că acesta este „un mic cadou de Crăciun” pentru instituțiile medicale, având în vedere că inițiativa speră să ajute spitalele și centrele de vaccinare în campania lor, nu foarte de succes.

Este foarte distractiv pentru că, uneori, oamenii vin și pentru a fi consultați. Se pot distra în timp ce se vaccinează și nu stau pur și simplu înșirați ca pe o bandă rulantă ”, spune doctorul Svilen Donev, membru al personalului medical care administrează vaccinul.

Doar 27,3 la sută din populația Bulgariei este vaccinată cu schema completă, din cauza lipsei de încredere în vaccinurile anti-COVID. 

Mai multe articole despre:
vaccinare test covid