MENIU

Cele trei fructe care îngrașă, desconspirate de Mihaela Bilic. Preferatele românilor se află în top

Mihaela Bilic. Foto: Facebook

Într-o lume în care alimentația sănătoasă este din ce în ce mai discutată, Mihaela Bilic, cunoscută nutriționistă, aduce în prim-plan un subiect interesant: fructele care, în ciuda beneficiilor lor evidente, pot contribui la creșterea în greutate. În acest context, unele dintre cele mai îndrăgite fructe de către români se regăsesc într-un clasament surprinzător, punctând faptul că alegerile noastre alimentare pot avea un impact mai mare decât ne-am închipuit.

Fructele sunt una dintre cele mai bune opțiuni pentru a aduce un plus de beneficii în dietă, dar este important să fim atenți la ce fructe consumăm. Pentru că, chiar dacă sună contraintuitiv ,,există fructe care pot îngrășa”, ne avertizează nutriționista Mihaela Bilic.

Fructele fiind printre cele mai delicioase și sănătoase opțiuni pentru a întreține o dietă echilibrată. Cu toate acestea, în loc să ne bucurăm de aceste mâncăruri, unele persoane pot să se confrunte cu o problemă ascunsă: îngrașarea, mai ales când unele fructe sunt consumate în cantități mari.

Planta cu efect afrodisiac mai puternic decât Viagra. Cercetătorii au rămas uimiți

Mihaela Bilic, îndrăgita specialistă în nutriție și dietetică, a descoperit trei fructe surprinzătoare care pot avea un efect negativ asupra dietei noastre.

„Cărțile de nutriție nu se modifică așa rapid precum precum ingineria genetică și tot ce înseamnă industria alimentară. Nu mai există cireșe nedulci, fără gust. Cireșele într-un top al fructelor care îngrașă, cireșele sunt în top trei, alături de pepeni și struguri. Pepenele roșu îngrașă foarte tare. Noi avem și o problemă de cantitate. Poate nu ne-ar îngrășa atât de tare dacă ar fi mai scumpe și ar trebui să mâncăm puțin. Avem această lipsă de limită când vine vorba de fructe. Fructoza nu crește glicemia. Diabeticii au voie să mănânce fructoză pentru că nu le crește glicemia, dar nu e pentru că nu îngrașă. Are tot patru calorii pe gram, ca și zahărul.
 
Din păcate însă nu putem să consumăm fructoză prin efort fizic. Nicio celulă nu funcționează cu fructoză. Dacă depășim 10 grame de fructoză într-o zi, ficatul nu are ce să facă cu ea și o transformă în grăsime. Trebuie să avem această conștientizare a bunătății din fructe. Fructele sunt bune, sunt naturale, cel mai sănătos desert, însă în cantitate mare fructele îngrașă.
 
Acest tip de cafea este cel mai periculos pentru sănătate și totuși foarte multă lume îl consumă în fiecare zi
 
Nu toate fructele sunt la fel. Fructele care au multe fibre - sunt niște fibre speciale în fructe, pectine se numesc, se umflă la contactul cu apa, se transformă într-un gel – sunt un miracol pe care l-a făcut natura când a pus fructoză în fruct, a pus-o cu antidotul. Adică în fruct avem fibre, avem multă apă. Această pulpă a fructelor este ca un burete care ține fructoza. Deci noi când mâncăm fructele, dacă nu le transformăm în suc, viteza de absorbție a fructozei este mai mică. Sau chiar din unele fructe putem spune că nu se absoarbe mare lucru tocmai pentru că au multe fibre”, a spus medicul nutriționist în cadrul unei apariții tv.
Mihaela Bilic a vorbit și despre fructele prietenoase cu silueta, cum ar fi căpșunile și pepenele galben. Potrivit medicului nutriționist, putem mânca aceste fructe fără să ne îngrijorăm cu privire la un efect negativ asupra siluetei:
 
„Căpșunile nu îngrașă. Sunt fructe prietenoase cu silueta. Chiar se spune că au și efect atfrodisiac. Le putem mânca și cu suta de grame, și cu jumătate de kilogram, și cu un kilogram. La cireșe, nu. Un kilogram de cireșe înseamnă un castronel, un pic plin. Putem, la limită, să le ținem în doi pumni. Deci, surprinzător de puțin câte cireșe intră într-un kilogram. Foarte greu de crezut că mâncăm cinci-șase cireșe. Dacă vrem să mâncăm mai multe, aș putea spune să renunțați la o masă sau în ziua respectivă să faceți o cură de cireșe.
La pepene avem un mic secret. Pepenele roșu și pepenele galben au pigmenți pentru piele. Pepenele galben are de trei ori mai multe fibre decât cel roșu. Concluzia este că, la același conținut de fructoză, din pepenele galben se absoarbe mai lent. Avem un prieten în pepenele galben pentru siluetă”, a mai spus îndrăgita nutriționistă.
 
Motivul pentru care plătim bani în plus la curent fără să ne dăm seama. Ce electrocasnice nu trebuie să uităm în priză, ca să nu ne trezim cu daună în portofel