MENIU

Cele mai vechi, dar încă interesante, jocuri cu cărți! Îți mai amintești regulile?

Copilăria multor români s-a desfășurat în jurul câtorva activități constante, cum ar fi jocurile de șotron, leapșa sau de-a v-ați ascunselea și, bineînțeles, distractivele jocuri cu cărți.

Acestea sunt top 10 cele mai vechi, dar încă interesante, jocuri cu cărți, potrivit www.arzigazu.ro:

1. Război

De obicei, acest joc se joacă în două persoane, însă nu este exclus ca la acesta să participe mai mulți jucători. Care este scopul? Ei bine, cartea mai mare ia toate cărțile, iar concurentul câștigător este cel care are cele mai multe cărți în mână, dar și puncte.

2. Macao

Nu te plictisești niciodată jucând acest joc, este simplu și foarte rapid de învățat. Se împart 5 cărți fiecărui jucător, după care se pune prima carte din pachet în centrul mesei. Scopul este acela ca tu să rămâi fără nicio carte și să îi pui pe ceilalți jucători să tragă cât mai multe cărți din pachet.

3. Tabinet

Tot ce trebuie să știi la acest joc este puțină matematică. Se împart cărți fiecărui jucător, la început câte 6, după care câte 4. Se pun 4 cărți pe masă. Tu trebuie să aduni cifrele cărților de pe masă, fie că aduni 2, fie că aduni 3 sau 4. Cu ajutorul cărților din mână poți lua din cele de jos.

4. Roata iubirii

Așezi cărțile în formă de roată, după are persoana din drepta ta îți spune numele unei fete sau numele unui băiat. Tu extragi cartea din roată și, dacă îți pică inimă roșie, te iubește, inimă neagră, te place, treflă, nu te place, iar romb, e drăguț/ă.

5. Trombon

Trombon sau jocul mincinoșilor? Se împart toate cărțile concurenților, ulterior urmând ca fiecare concurent să dea cărțile pe masă, pe spate. Nu pot fi decât 4 cărți cu aceeași cifră, adică o pereche. De exemplu, dai la masă trei de 2, celălalt ar trebui să dea aceeași carte, însă, dacă sunt 10 concurenți, cum pot da 10 aceeași carte, având în vedere că sunt doar 4 astfel de cărți? Aici, cel care crede că unul din jucători minte zice trombon. Dacă a dat cartea bună, cel care a zis trombon ia toate cărțile, iar dacă nu a dat cartea bună, cel care a mințit le ia.

6. Popa Prostu`

Este un joc în care tot ce trebuie să facă este să-ți construiești propria pereche de cărți, care circulă de la un jucător la altul. Când perechea este deja formată, dai cărțile pe masă și strigi ”PopaProstu`”. Ultimul care rămâne cu cărțile în mână pierde.

7. Chems

Poți juca pe perechi sau pe cont propriu. Interesant este însă să joci pe perechi, pentru că îți poți pune un semn cu persoana respectivă și, după îndeplinirea scopului (acela de a face pereche de 4 cărți) coechipierul să zică Chems.

8. Următoarea cartea

Fiecare jucător își alege 4 cărți care să aibă aceeași cifră. După aceasta, cărțile se amestecă și o persoană spune: Următoarea carte să facă un lucru anume. Fiecare jucător își știe cartea și dacă prima carte din pachet este a lui, îndeplinește porunca.

9. Bricheta

Jocul din care nu ai de unde să știi dacă ieși teafăr. De ce? Pentru că toată lumea o să se repeadă la brichetă. Este foarte distractiv jocul, mai ales dacă ai o gașcă numeroasă.

10. Poker

A devenit faimos în rândul pariurilor. Se poate juca și online. Însă, dacă dorești să fie un joc amuzant, îl poți practica fără bani, doar pentru amuzament, împreună cu prietenii tăi. 

Mai multe articole despre:
război poker macao jocuri cu carti tabinet