MENIU

Cele mai sănătoase tipuri de ouă. De ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta zilnică

Cele mai sănătoase tipuri de ouă. De ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta zilnică

Iată care sunt cele mai sănătoase tipuri de ouă. Achiziția de ouă poate părea o acțiune destul de simplă, însă rafturile magazinelor sunt aprovizionate cu o varietate de opțiuni. Cele mai comune categorii sunt AA, A și B și sunt clasificate în funcție de standardele de calitate.

Cu siguranță ai văzut produse pe rafturi cu denumiri precum „crescute pe pășune”, „certificate organic” sau „ouă brune”. Află ce înseamnă acești termeni și care este clasificarea ouălor pentru a înțelege toate tipurile diferite de ouă disponibile.

Cele mai sănătoase tipuri de ouă

Ouăle au fost unele dintre cele mai analizate alimente de către specialiștii, în ceea ce privește beneficiile sau contraindicațiile de consum cu care sunt asociate. În timp ce unii avertizează că acestea contribuie la apariția bolilor de inimă, alții le recomandă ca parte a dietei tale zilnice.

În realitate, profilul nutrițional al ouălor arată că sunt bogate în proteine, fosfor, seleniu, fier, vitamina A. De asemenea, sunt surse bogate de vitamina B, cum ar fi riboflavina, acid pantotenic și acid folic.

Ștrudel cu dovleac și scorțișoară, desertul vedetă al toamnei. SECRETUL crustei crocante

„Ouăle sunt o sursă completă de proteine, deoarece conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali”, spune medicul nutritionist Kristen Carli. Astfel, consumul de ouă contribuie la creșterea nivelului de energie. El contribuie și la creșterea, repararea și întreținerea majorității țesuturilor și organelor din corp, adaugă aceasta.

Un ou întreg, fiert conține următoarele cantități de macronutrienți:

  • Calorii: 78 calorii
  • Proteine: 6 grame
  • Carbohidrați totali: 0.5 grame
  • Grăsimi: 5 grame

Ștrudel cu mere. Savurează un ștrudel generos, plin de bucăți mari de mere și foietaj crocant făcut în casă!

Pentru a întelege care sunt cele mai sănătoase tipuri de ouă, iată care este clasificarea ouălor.

Categoria AA: Ouăle din categoria AA sunt au cea mai înaltă calitate disponibilă pe piață în acest moment. Aceste ouă au albușuri groase și ferme și gălbenușuri mari, rotunde.

Categoria A: Deși sunt de o calitate mai scăzută decât cele de categoria AA, ouăle din categoria A sunt totuși opțiuni excelente pentru consumul zilnic.

Clasa B: Aceasta este cea mai slabă calitate a ouălor. Aceste ouă au albușuri mai subțiri și gălbenușuri plate și sunt folosite frecvent în panificație sau în producția alimentară.

Citește continuarea aici

Gogoși din dovlecei, turnate cu lingura. Rețetă de desert rapid și ușor

Mai multe articole despre:
oua dieta