MENIU

Cele mai sănătoase conserve. Le poți consuma chiar și la dietă

Cele mai sănătoase conserve. Le poți consuma chiar și la dietă

Deși unele conserve sunt delicioase și sănătoase în același timp, e foarte important să verifici și lista de ingrediente. E bine să te asiguri că nu sunt prea procesate sau au adaos excesiv de zahăr și sare. Ai mai jos lista cu cele mai sănătoase conserve pe care le poți consuma chiar și atunci când vrei să slăbești.

În ceea ce privește includearea conservelor pe lista cu alimente sănătoase, părerea specialiștilor e împărțită. Multe alimente conservate și-au pierdut mulți nutrienți în procesul de prelucrare. Din fericire, procesul de conservare poate în egală măsură să și crească nivelul. Licopenul din roșii, de exemplu, crește în timpul procesului de conservare. De fapt, este de două ori mai mare la roșiile conservate decât la roșiile crude.

Cele mai sănătoase conserve

Cu toate acestea, nu toate alimentele conservate sunt bune pentru sănătatea organismului. Multe conserve conțin aditivi precum sodiu și zahăr, precum și conservanți. Unele conserve sunt, de asemenea, realizate din materiale care conțin bisfenol A (BPA). Acesta este o substanță chimică care se poate scurge în alimente. Lista de ingredinte trebuie să fie una scurtă ca acele conserve pe care le cumperi să fie cu adevărat sănătoase.

Ai mai jos o listă cu cele mai sănătoase conserve pe care le poți adăuga în dieta ta zilnică.

Prăjitură cu brânză și piersici, un desert de vară delicios. Rețetă simplă care amintește de gusturile tradiționale

Conserve de fasole neagră

Fasolea neagră conservată are 8 grame de proteine ​​per porție și este o sursă excelentă de fibre. Ea conține 9,1 grame într-o porție de o cană. Fasolea neagră din conserve este un produs de bază care poate fi adăugat cu ușurință în salate, supe, tacos și burritos. Clătește boabele de fasole înainte de utilizare pentru a reduce cantitarea de sare.

Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă de conservare a fructelor

Compot de piersici

Piersicile conservate sunt perfecte pentru a fi integrate în gustările cu iaurt și salate. Poți folosi sucul lor ca înlocuitor pentru siropurile cu zahăr pentru clătite sau înghețată. Caută conserve de piersici în propriul suc, pentru a minimiza cantitatea de zahăr adăugat.

Conserve de roșii

Întregi sau pasate, conservele de roșii reprezintă o bază sănătoasă pentru supe și sosuri de paste. Acestea conțin o varietate de nutrienți găsiți în roșiile proaspete, cum ar fi vitamina C și licopenul. Alege o conservă pe care scrie „fără sare adăugată” pentru a evita excesul de sodiu.

Conserve de dovleac

Piureul de dovleac este bogat în vitaminele A și C și în fibre. Acesta este, de asemenea, un înlocuitor excelent pentru unt în produsele de patiserie. Piureul din dovleac poate fi adăugat în plăcinte, smoothie-uri sau chiar brioșe ori clătite.

Citește continuarea aici

Rolul tămăduitor al nucilor verzi. Din cele mai vechi timpuri sunt folosite pentru beneficiile uimitoare

Mai multe articole despre:
conserve dieta