MENIU

Cele mai periculoase bacterii

Cele mai periculoase bacterii

Cele mai periculoase bacterii. Aceasta este lista bacteriilor care provoacă cele mai multe decese în întreaga lume.

Cele mai periculoase bacterii. Chiar dacă nu toate bacteriile sunt mortale, unele dintre ele pot pune în pericol viața, dezvoltând diferite boli care, dacă nu sunt detectate și tratate la timp, pot cauza moartea.

Știind care sunt acestea, simptomele și bolile asociate lor sunt importante și bine de știut de către oamenii din întreaga lume pentru a menține starea de sănătatea bună. Majoritatea bacteriilor provoacă boli comune care pun viața în pericol dacă nu sunt tratate.

Iată care sunt cele mai periculoase bacterii:

Cele mai periculoase bacterii. Acinetobacter

Aceasta este probabil cea mai rezistentă bacterie în acest moment. Mii de oameni mor în fiecare an din cauza infecției cu bacteria acinetobacter, deoarece ea creează anticorpi care sunt rezistenți la medicamente. Începe cu pneumonie agresivă, însoțită de o infecție puternică a tractului urinar. Ca rezultat, descoperirea medicamentului care să lupte împotriva bacteriei este o prioritate în laboratoarele din întreaga lume, scrie clicksanatate.ro.

Cele mai periculoase bacterii. Enterobacteriaceae

Această bacterie face parte dintr-o familie de microorganisme ale căror boli afectează în principiu sistemul digestiv și excretor. În general, colonul, stomacul și intestinele sunt organele cele mai afectate de acești agenți patogeni. De fapt, acest grup de bacterii periculoase este responsabil de gastroenterita infantilă, salmonela, febra tifoidă și dizenterie. Ceea ce este important de știut este faptul că multe dintre aceste bacterii periculoase au o mare rezistență la penicilină.

Cele mai periculoase bacterii. Stafilococul auriu

Există bacterii care se pot lega de un grup de infecții și boli în diverse organe ale corpului uman. Acesta este și cazul stafilococului auriu (din latinescu stafilococul aureus). Ca urmare, este capabil să provoace probleme la nivelul pielii, sistemului respirator și sistemului digestiv. Printre problemele pe care le poate provoca acest microorganism se numără: conjunctivita, celulita infecțioasă, meningita, pneumonia, sepsis (o infecție-purulentă septic care afectează sângele).

Cele mai periculoase bacterii. Heliobacteria

Heliobacteria este o bacterie care atacă exclusiv stomacul. În general, infectează mucoasa gastrică și generează balonare. Ea mai poate cauza: gastrită, colită iritată, ulcer, limfom. În unele cazuri, oamenii contractă această bacterie iar simptomele nu sunt prezente o perioadă lungă de timp. Ea poate fi transmisă prin salivă, fecale și placa dentară.

Cele mai periculoase bacterii. Salmonela

Salmonela este o formă de Enterobacteriacea. Perioada de incubație a bacteriei salmonela este de la o săptămână și până la aproape o lună, iar simptomele pe care le prezintă sunt: febră, vărsături, diaree și durere intensă de stomac. După incubație, simptomele pot dura până la 2 luni în cele mai grave cazuri. Salmonela poate supraviețui pentru perioade lungi de timp în alimente precum untul, laptele și ciocolata.