MENIU

Cele mai bune tratamente naturale pentru durerile în gât

Aţi reuşit să vă convingeţi copilul să poarte fular şi căciulă? Felicitări! Poate cu soţul nu reuşiţi să negociaţi, doar este capul familiei! Ei bine, atunci pregătiţi-vă de luptă, pentru că, foarte probabil, veţi avea nevoie de argumente să-l convingeţi să nu trateze răceala cu indiferenţă!

Afecţiunile de sezon ale gâtului pot genera complicaţii serioase, deci blindaţi-vă cu câteva remedii pe care natura ni le oferă atât de generoasă! 

Una dintre uzinele de sănătate asupra căreia nu se mai îndoieşte nimeni este stupul. Nu toată lumea tolerează însă produsele apicole, prin urmare dacă aveţi neşansa să fiţi printre ghinioniştii cu intoleranţă la miere, polen, propolis sau păstură, vestea bună este că există viaţă şi după albine. Să fim înţeleşi: nu-i scoatem pe medici din viaţa noastră!

Însă pentru micile afecţiuni de sezon există adevărate minuni pe care le preferă şi purtătorii halatelor albe. De pildă usturoiul, care stimulează sistemul imunitar şi are un teribil efect în lupta împotriva viruşilor şi a bacteriilor. Pe româneşte, distruge germenii care provoacă durere şi ajută la vindecarea infecţiilor în gât. Este foarte eficace cu rol preventiv, în cure de minim două săptămâni, însă dacă l-aţi ignorat, nu e timpul pierdut. Luaţi o ridiche neagră pe care o scobiţi până la jumătate. Turnaţi o lingură de miere şi o lăsaţi de cu seară într-un pahar.

Dimineaţă, beţi sucul scurs. Mare lucru dacă nu scăpaţi de durerea în gât! Dacă nu suportaţi mierea, dar aveţi deja o mâncărime în gât, semn de inflamaţie, faceţi o gargară cu apă sărată! Are efect calmant şi distruge bacteriile, asta dacă nu le-aţi lăsat să se dezvolte mai multe zile. Este suficient să amestecaţi o linguriţă de sare, dar nu mai mult, într-o jumătate de litru de apă la temperatura camerei şi să o folosiţi o dată pe zi. ...Dar să nu uităm de ceaiuri! Nu există magazin naturist unde să nu găsiţi radacină de echinaceea, lemn dulce sau nalbă mare!

Şi dacă tot aţi trecut pe acolo, e păcat să ignoraţi una dintre reginele naturii, cătina. Nu numai că ne dă energie, ne alimentează cu minerale, este un excelent antioxidant şi ne scapă de stres.

Cătina este un remediu recunoscut împotriva răcelii. Uleiul de cătină, infuzia, tinctura sau siropul fac adevărate minuni! Este drept, această plantă este recomandată în cure de imunizare, pentru a ne feri de afecţiunile anotimpului rece, însă dacă v-a prins răceala, câteva căni de cătină vă pot scăpa de ea în două zile.

Ca să nu aveţi, totuşi, frustrarea că v-aţi îmbolnăvit şi staţi în pat, vă dăm o veste: şosetele groase, fularul înfăşurat în jurul gâtului şi o căciulă pe cap sunt imbatabile!