Cel mai sigur loc în autobuz, în caz de accident. Aici ai șanse mai mari să rămâi teafăr și să eviți răni majore
Călătoria cu autobuzul implică uneori preocupări legate de siguranța personală în situații de urgență sau accidente. Mulți pasageri își pun întrebări despre modul cel mai sigur de a călători și despre locul ideal din autobuz pentru a minimiza riscurile.
În căutarea locului cel mai sigur dintr-un autobuz în caz de accident, mulți pasageri se întreabă unde ar trebui să se așeze pentru a-și maximiza șansele de a evita rănirea. Cu numeroasele riscuri de pe șosea și variatele scenarii de urgență posibile, este firesc să căutăm informații despre modul cel mai sigur de a călători cu autobuzul pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi.
Accident cu 8 victime, în Vrancea. Impact violent între un microbuz cu pasageri și un autoturism
Studiile, citate de t-online, arată care locuri sunt periculoase și care locuri sunt cele mai sigure pentru a sta într-un autobuz sau autocar:
- Este deosebit de nesigur să stai în față lângă șofer și parbrizul mare.
- De asemenea, sunteți expus în mod special pe scaunele din spate în cazul unui accident, de exemplu dacă un camion lovește spatele.
- Să stai lângă fereastră este mai puțin sigur decât să stai pe culoar. În plus, în cazul unui accident, calea de evacuare – și anume culoarul – poate fi blocată de alți pasageri.
- Cele mai sigure locuri din autobuz sunt în mijlocul autobuzului, spre culoar.
Ce este de făcut în cazul unui accident de autobuz sau autocar
Primii pași după un accident depind de amploarea daunelor. De îndată ce simțiți miros de fum sau de ars, informați șoferul. Cu toate acestea, dacă accidentul a fost minor, stați inițial nemișcat și urmați instrucțiunile șoferului.
În general, experții recomandă următorii pași:
- Dacă în urma accidentului nu există niciun pericol imediat, pasagerii trebuie să rămână așezați calmi și să încerce să evite panicarea.
- Şoferul autobuzului va da probabil instrucţiuni. Ascultați cu atenție și urmați-le.
- Dacă este posibil, ajutați alți pasageri, în special copiii și persoanele în vârstă – fără a vă pune în pericol.
- Dacă are loc o evacuare, ieșiți din autobuz într-un mod calm și ordonat.
- După ce părăsiți autobuzul, mergeți într-un loc sigur și formați numărul de urgență (de exemplu, 112) dacă nimeni nu a sunat încă pentru ajutor.
- Este posibil să puteți oferi îngrijire colegilor de călătorie.
- Dacă este posibil, luați notițe despre ceea ce s-a întâmplat în accident.
Mai ales în confuzia de după un accident, unii oameni acționează haotic. De aceea, două lucruri sunt deosebit de importante de reținut de toți: acționați cu prudență și urmați instrucțiunile serviciilor de salvare. În acest fel, contribuiți să vă asigurați că cei afectați pot fi salvați și îngrijiți în siguranță.
Cât a ajuns să coste carnea de miel în piețe și magazine. Puțini români și-o mai permit