Cel mai scump drog, cocaina roz, vândut de traficanţi la petrecerile de pe litoral | Zeci de turişti, prinşi cu droguri în ultimele 24 de ore
Peste o sută de persoane au fost prinse cu droguri pe litoral de la începutul minivacanţei de 1 mai. Autorităţile sunt în alertă la malul mării, acolo unde petrecerile şi festivalurile de muzică au atras ca un magnet traficanţii de droguri.
În ultimele 24 de ore, 39 de persoane au fost prinse la cele două mari festivaluri de pe litoral în timp ce aveau asupra lor substanţe interzise.
Cel mai scump drog, cocaina roz, care se vinde în Miami sau Ibiza cu 500 de euro gramul, a ajuns şi în Constanţa în acest an.
"Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încercă să vândă substanțe interzise.
Astfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța și jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi „TOMIS” Constanța au aplicat 21 amenzi în valoare de 13.890 lei (dintre care 18 sancțiuni fiind aplicate la regimul rutier, potrivit OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice).
În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 39 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.
De asemenea, reprezentanții Poliției Locale Constanța, în cooperare cu forțele Ministerului Afacerilor Interne, au depistat un bărbat asupra căruia au fost găsite substanțe interzise. În urma celor constatate, persoana a fost condusă la sediul DGPL Constanța pentru luarea măsurilor legale.
De asemenea, în domeniul prevenirii incendiilor, inspectorii I.S.U. Constanța au desfășurat controale la operatorii economici pentru a preveni producerea unor incidente și a verifica respectarea tuturor condițiilor de siguranță, astfel, aceștia au identificate 21 de deficiențe, fiind aplicate 3 amenzi în valoare de 5.500 lei și 18 avertismente.
O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor aflate la cele trei posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța și de cel al UPU-SMURD Constanța au acordat sprijin unui număr de 98 de participanți, în următoarele situații:
- 29 traumatisme diverse (escoriații, contuzii, etc.);
- alte 69 cazuri cu afecțiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacții alergice, etc.)
Cinci persoane, dintre care doi minori, au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital", se arată într-un comunicat al autorităţilor.