MENIU

Cel mai rapid Mercedes de pe vremea lui Hitler, restaurat

Inginerii de la Mercedes au restaurat unul dintre cele mai spectaculoase modele din istoria automobilului. Mercedes-Benz 540 K Streamliner a fost construit in 1938 si prindea viteza de 185 km/h. 

“540 K Streamliner reprezinta intruchiparea perfectiunii in cea mai pura forma”, a declarat Michael Bock, seful Mercedes-Benz Classic and CustomerCenter.

 Modelul, cu care Hitler s-a mandrit ca fiind una dintre cele mai importante realizari ale Germaniei naziste, a fost restaurat cu migala de expertii gigantului Daimler Benz si va fi expus de pe 17 august la Pebble Beach Concours d’Elégance, relatează GadgetReport.ro

 540 K Streamliner a fost construit in 1938 in fabricaSindelfingen. A fost gandit special pentru cursa de masini Berlin-Roma. N-a apucat insa sa concureze din cauza ca, intre timp, a inceput razboiul si raliul a fost anulat.

 In timpul razboiului, masina a fost folosita de Dunlop pentru a testa noile anvelope, iar din 1945 a fost retrasa in garaje.

 La 76 de ani distanta, cei de la Mercedes si-au luat inima-n dinti si au decis sa ignore asocierea modelului cu Hitler. Astfel ca au trecut la restaurarea acestuia cu cat mai multe piese originale.

 Detalii despre performantele tehnice ale masinii, imagini foto si un clip video cu masina le vedeti pe GadgetReport.ro