Cel mai mare impact pe care îl are statul ore în șir în fața televizorului
Din cauza schimbărilor climatice, cantitatea de gheața din Oceanul Arctic se topește într-un ritm fără precedent. În acest sens, specialiștii au găsit o modalitate inedită prin care ar putea să re-înghețe Oceanul. Despre ce este vorba?
Din cauza schimbărilor climatice, cantitatea de gheața din Oceanul Arctic se topește într-un ritm fără precedent. În acest sens, specialiștii au găsit o modalitate inedită prin care ar putea să re-înghețe Oceanul. Despre ce este vorba?Serviciile de streaming au căpătat o foarte mare popularitate iar asta se poate observa cu ochiul liber după numărul imens de oameni care sunt aproape nedeslipiți de televizor. Iar dacă crezi că uitatul excesiv la televizor nu te afectează cu nimic, specialiștii te contrazic.
Un studiu care a fost publicat în Statele Unite de către American Heart Association, arată că ai mai multe de câștigat dacă stai opt ore la birou, decât dacă petreci același interval de timp în fața TV-ului. Mai mult, rezultatele studiului au mai arătat că cei care petrec mai mult de opt ore pe zi la TV au cu 50% mai multe șanse să dezvolte boli de inimă sau chiar un deces prematur, față de cei care petrec doar două ore la TV.
De ce statul la TV este atât de nociv pentru sănătatea ta
Ei bine, specialiștii explică că cea mai mare problemă sunt mesele bogate și gustările nesănătoase pe care le luăm, de obicei, în fața televizorului. În cazul în care ești mare amator de stat la TV și al gustărilor nesănătoase, experții îți recomandă să-ți schimbi radical meniul, adică în loc se semințe, ai putea să mănânci un fruct. De asemenea, aceștia mai recomandă și pauze ocazionale în care să ieși la o plimbare în aer liber. Chiar dacă studiul a fost făcut pe americani, această problemă este la fel de gravă în toate colțurile lumii, precum și în România.
În plus, statul îndelugat jos poate provoca sedentarism. Menţinerea unei singure poziţii o perioadă mare de timp, fără posibilitatea de a antrena muşchii şi ligamentele, poate afecta coloana vertebrală sau regiunea lombară, iar bărbaţii cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani sunt cei mai afectaţi de această problemă, mai arată studiul.