MENIU

Cel mai frumos dar de Crăciun: pruncii lor s-au născut în ziua sfântă! Care e povestea celor mici

Moş Crăciun le-a adus cel mai frumos dar: un copil! Zeci de femei au dat viaţă chiar în ziua în care creştinii sărbătoresc naşterea lui Iisus Hristos. Părinţii şi medicii sunt convinşi că toţi copiii născuţi în ziua sfântă vor avea noroc în viaţă.

Doi copii s-au născut în ziua de Crăciun la Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Buftea. Primul a venit pe lume înainte de termen şi cântăreşte puţin peste două kilograme. Mama a fost o singură dată la medic în timpul sarcinii.

"Nu ne aşteptam aşa devreme, nu, nu, dar dacă aşa a vrut Dumnezeu. O să fie un copil norocos", a spus Florina Dragomir, mama micuțului Cristian.

Patru ore mai târziu, o altă femeie a născut tot un băieţel. De data asta, copilul cântărea aproape patru kilograme.

"Cea mai mare bucurie, dar de la Dumnezeu", a afirmat o altă proaspătă mămică.

Copiii vor mai avea un lucru în comun: pe amândoi, părinţii îi vor boteza Cristian.

"Să-i considerăm nişte copii norocoşi că s-au născut într-o zi mare, probabil că vor avea noroc în viaţă, vor fi protejaţi. Mamele sunt bine, se recuperează şi în funcţie de evoluţia mamelor şi copiiilor, vor pleca acasă sperăm noi, luni", a declarat medicul ginecolog Marilena Băluță, de la Spitalul din Buftea. 

La Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi s-au născut patru copii: toţi, băieţi! Una dintre mămici, în vârstă de doar 18 ani, a născut acasă: "S-a grăbit. Copilul are trei kilograme 100", a spus aceasta. Întrebată la ce nume s-a gândit, tânăra a răspuns: "Giuseppe Ionuţ".

A devenit deja tradiţie ca angajaţii Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă din Iaşi să ofere în dar un trusou complet primului născut în noaptea de Crăciun.

"Unul dintre cazurile cele mai interesante care au fost în ziua aceasta de Crăciun este cazul unei doamne de la Botoşani care a avut patru sarcini pierdute şi a dat naştere la a cincea sarcină unui băieţel sănătos", a declarat medicul Mircea Onofriescu, de la Maternitatea Cuza Vodă.

Şi chiar dacă au doar câteva ore sau zile, şi nou-născuţii îl aşteaptă pe Moş Crăciun. Asistentele şi medicii dintr-un spital privat i-au îmbrăcat pe bebeluşi în haine pe care sunt desenaţi moşi crăciuni sau brazi şi le-au pus pe cap căciuli roşii de moşi.

 

Mai multe articole despre:
Moş Crăciun naşteri nou-născuţi