MENIU

Cel mai bun sfat. Cum oprești pe loc căderea și albirea părului

Frumuseţea vine din interior, o ştim cu toţii, dar o mai şi uităm. Un corp sănătos se va oglindi pe un chip luminos. 

Fructele şi legumele cu care toamna ne încântă papilele gustative sunt un adevărat medic naturist pentru corpul uman. Nu doar în interior, ci şi la exterior.

E timpul sa ne reamintim si sa punem in practica ceea ce stim! Fructele şi legumele conţin antioxidanţi şi vitamine si trebuie consumate zilnic. Diversitatea este foarte importanta. Cu cat variem mai mult fructele si legumele, cu atat ne vom mentine mai sanatosi si mai frumosi. Iata cateva trucuri de vreme rece!

Sucul de ceapă, aplicat pe scalp de doua ori pe saptamana, timp de 2 luni, stimuleaza cresterea parului si circulatia sangvina. Acest lichid natural este eficient si in prevenirea si stoparea albirii premature. Măștile cu ceapă sunt un remediu excelent împotriva acneei. Scapi de călcăie crăpate sau de candida tot cu ajutorul acestei legume, spun unii specialisti. Ceapa este indicată și pentru tratarea răcelii și gripei.

Trecem la un alt aliment pentru pastrarea aspectului fizic: vânăta. Aceasta este buna pentru ficat, îmbunătățește circulația sângelui, hrănește creierul și protejează tractul digestiv. Vinetele reduc nivelul de colesterol “rău” și sunt recomandate în diete deoarece sunt sărace în calorii.

Toamna aduce un buchet de beneficii si din conopidă. Consumul ridicat de conopidă se asociază cu o incidenţă scăzută a bolilor de inimă şi a accidentelor vasculare. Savurata înainte de culcare, conopida poate calma anumite ticuri nervoase, precum scrâşnitul dinţilor în timpul somnului.

E si timpul sfeclei roşii. Aceasta combate anemia, graţie cantităţii generoase de fier, protejează inima, stimulează activitatea creierului, curăţă ficatul de toxine, îmbunătăţeşte tranzitul intestinal şi combate depresia.

Varza previne îmbătrânirea prematură, reduce riscul apariției bolilor bătrâneții și ne protejează pielea de acțiunea radiațiilor ultraviolete. Sucul de varză este un remediu eficient în ulcerele gastro-intestinale.

Vedeta fiecărei toamne târzii, dovleacul, vindecă de gută și ajută la diminuarea durerilor arteriale. Semințele de dovleac infuzate sunt foarte bune pentru cistită, iar uleiul extras din acestea regleaza activitatea nervoase si hormonala.

Sucul proaspăt de gutui ajută la tratarea insuficienței pancreatice. Gutuia îmbunătățește digestia și ameliorează diareea sau hemoragiile uterine și hemoroizii. Masca pe baza de gutuie pentru tenul gras și compresele anti-riduri sunt ajutorul dat de toamnă pentru un chip tânăr.

Pielea tânără și frumoasă o putem mentine și cu struguri. Ajută și ei la reducerea ridurilor, la hidratarea și tonifierea tenului. Consumați în cantități normale strugurii nu îngrașă. Ba chiar sunt recomandati pentru un bun tranzit intestinal, la prevenirea bolilor de inimă și a tensiunii arteriale ridicate.

Perele au un efect antioxidant, contribuie la eliminarea toxinelor din organism, combat retenţia apei, protejează inima de boli cardiovasculare şi acţionează ca un tonic asupra sistemului nervos.

Nucile sunt ideale pentru memorie și pentru tratarea durerilor de cap. Acestea reduc colesterolul rău, sunt un aliment prețios pentru diabetici, tratează reumatismul, dar sunt la fel de benefice si pentru piele. Pentru un păr de invidiat, este ideala apa rezultată în urma fierberii frunzelor. Profitati de toamnă si de frumusețea ei naturala!

Mai multe articole despre:
gripa răceală Alexandra Pacuraru fresh refresh