Cei mai mari inamici ai creierului
Creierul este unul dintre organele care îi fascinează pe cercetătorii din întreaga lume, modul în care acesta funcționează fiind în continuare un mister. Ceea ce se știe cu siguranță este că anumite activități zilnice sunt nocive pentru creier, deoarece îl îmbătrânesc și îmbolnăvesc prematur.
Chiar și cel mai mic gest pe care-l facem este coordonat de creier, acesta fiind cea mai complexă structură din corpul uman. Este format din nu mai puțin de 100 de miliarde de neuroni, ce formează în jur de 1.000 de legături, care, la rândul lor, pot transmite impulsuri electrice și cu o viteză de 400 de km pe oră. Funcționarea deficitară a creierului duce la destabilizarea întregului organism.
Alcoolul afectează memoria
Este contraindicat să consumi des alcool, pentru că acesta favorizează deshidratarea. În lipsa apei, celulele organismului, inclusiv cele din creier, se regenerează mai greu, ceea ce afectează memoria. În același timp, alcoolul distruge acizii grași, o componentă esențială în structura creierului. Alcoolul în exces poate afecta unele funcții ale creierului, cum sunt vorbirea, memoria și coordonarea.