Cea mai periculoasă toxină albă pe care o consumăm zilnic. Are acelaşi efect ca drogurile!
Aţi auzit până acum de E621 sau de glutamat de sodiu? Ştiţi ce este? Aţi fi surprinşi dacă v-am spune că este ceva ce consumaţi în fiecare zi fără să fiţi conştienţi de pericolul la care va supuneţi?
Monoglutamatul de sodiu E621 este un aditiv alimentar ce se găseşte în toate alimentele şi tipurile de mâncare procesate. E621 sau monoglutamatul de sodiu se foloseşte că potentiator de aromă în diferite preparate culinare pregătite acasă şi la restaurant, dar mai cu seama în semipreparatele existente în comerţ (mezeluri, preparate din peşte, semipreparate, sucuri, sosuri de diferite tipuri, alimente congelate, preparate din lapte etc.). Nu există vreun restaurant în această lume care să nu folosească glutamatul de sodiu în mâncare, ceea face că noi să consumăm zi de zi acest aditiv fără să avem habar.
Glutamatul de sodiu E261 se găseşte în formă de pudra cristalină de culoare albă, foarte asemănătoare la aspect cu sarea şi zahărul. Se poate găsi, totuşi, şi sub formă lichidă. Are gust de supă cu carne şi este adăugat în mâncare pentru a amplifică gustul mâncării respective. Glutamatul de sodiu duce la creşterea poftei de mâncare, mâncat în exces şi obezitate.
Glutamatul de sodiu acţionează asupra celulelor creierului întocmai că un drog şi creează adicţie. Este foarte uşor absorbit de sânge şi creier şi cauzează o modificare a genelor care detectează gustul.
Exact cum am menţionat mai sus, acest aditiv alimentar este folosit în foarte multe alimente, cum ar fi cârnaţii, hot dog, chipsuri, supe preparate, mâncarea la conservă, bere şi multe altele, conform andreilaslau.ro.
Doză recomandată de glutamat de sodiu este de 1.5 grame pentru adulţi şi mai puţin de jumătate pentru copii.
Deşi poate da un gust mai bun mâncării, glutamatul de sodiu are foarte multe efecte negative, printre care, afectează receptorii limbii şi distorsionează senzaţia, făcând alimentele mai bune decât sunt cu adevărat. Tocmai de aceea oamenii devin dependenţi de dulciuri, chipsuri şi alte alimente nesănătoase din comerţ.