MENIU

Ce trebuie să mănânci exact în ziua în care mergi la vaccinare. Ai voie să bei un pahar de alcool?

Medicii spun că nu este nevoie de nicio pregătire specială pentru cei care merg la vaccinare și nici nu le sunt impuse interdicții alimentare.

 

Medicul Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei, a explicat că în ziua vaccinării activitățile sunt obișnuite, ca în orice altă zi., nu este nevoie de niciun fel de „pregătire”.

„Nu este necesară niciun fel de pregătire anterioară. În cazul vaccinurilor disponibile în acest moment în România - cele produse de Pfizer-BioNTech și Moderna - nu avem o conduită sau o limitare a unor obiceiuri”, a asigurat medicul, potrivit HotNews.ro.

„Vaccinul acesta este ca orice activitate pe care o prestează o persoană în cursul zilei, adică ceva de rutină. Nu avem nevoie de nimic suplimentar. Persoana care merge la vaccinare poate să mănânce ce își dorește, poate să aibă activități zilnice obișnuite, nu este absolut niciun fel de problemă”, a explicat medicul Gindrovel Dumitra.

Persoana care s-a vaccinat are voie să bea alcool după imunizare. „Categoric da”, spune medicul Gindrovel Dumitra, întrebat dacă în seara de după ce s-a vaccinat o persoană poate consuma un pahar de alcool - vin, bere sau o altă băutură.

„Singurul caz în care vaccinul este contraindicat, dar numai temporar, este acela în care suferim de o boală infecto-contagioasă febrilă, situație în care vaccinarea trebuie amânată”, a atras atenția Gondrovel Dumitra.