Ce trebuie să faci pentru a scăpa de retenția de apă. Iată ce spun specialiștii!
Retenţia de apa reprezintă o acumulare excesivă de lichid în ţesuturi şi poate fi determinată de o alimentaţie incorectă, de dezechilibre hormonale sau tratamente medicamentoase. Iată cum poți ameliora simptomele introducând în meniul zilnic alimente cu efect diuretic.
Retenţia de apă poate fi determinată de temperaturile crescute, consumul exagerat de sare, fumatul, alcoolul sau poate apărea în perioada menstruală şi în ultimul trimestru de sarcină.
În general, retenţia de apă se poate observa la nivelul mâinilor, picioarelor, tălpilor, gambelor, dar şi la nivelul feţei, mai ales în jurul ochilor şi pleoapelor inferioare.
Specialiștii nutriţioniști recomandă ca pacienții care întâmpină această problemă să se hidrateze, deoarece una dintre cauzele edemelor este deshidratarea. Astfel, o hidratare corespunzătoare activează mecanismele fiziologice de drenaj și împiedică apariția edemelor. De asemenea, potrivit doctorulzilei.ro, este de preferat să se consume zilnic de cel puţin opt pahare de lichid sau alimente cu un conţinut mare de apă, precum pepene roşu sau portocale.