Ce trebuie să faci cu pomul de Crăciun ca să reziste mult. Trucul care stopează căderea acelor de brad
Ce trebuie să faci cu pomul de Crăciun ca să reziste mult. Trucul care stopează căderea acelor de brad.
Bradul de Crăciun, acest simbol al sărbătorii creștine are o istorie despre care nu multă lume știe. Care este originea acestui obicei, de a împodobi bradul cu ocazia Crăciunului, dar și care sunt tradițiile legate de acesta.
Bradul de Crăciun, origini și tradiții
Împodobirea bradului de Crăciun reprezintă pentru lumea creştină unul dintre cele mai aşteptate momente ale sfârşitului de an. Bradul de Crăciun oferă un bun prilej de a petrece momente de neuitat alături de familie, de toți cei dragi.
În cele mai multe case acest obicei este însoțit de ascultarea de colinde sau, de ce nu, chiar de cântarea lor, pentru a intra mai bine în atmosfera de poveste a sărbătorii ce tocmai începe să-şi facă simțită prezența.
Tradiția împodobirii casei cu crenguțe de brad şi a bradului în sine îşi are originea undeva pe la 1500, fiind un obicei al triburilor germanice. Prin forma sa triunghiulară bradul simbolizează Sfânta Treime, iar podoabele ce se pun în el reprezintă bogăția şi cunoaşterea. La fel ca merele, fructele cunoaşterii, ce se găseau în pomul sacru din Grădina Edenului.
Trucul care stopează căderea acelor de brad
Mirosul bradului natural în casă în perioada Crăciunului este o încântare a simțurilor. Însă problema este atunci când acele de la pomul de Crăciun încep să cadă.
Pentru ca bradul să reziste mai mult timp, trebuie să faceți asta:
- treceți trunchiul bradului printr-un trepied, în așa fel încât să ajungă tulpina într-un recipient cu apă în care s-a adăugat glicerină.
Folosind acest truc, acele bradului vor rezista mult mai multă vreme la temperatura camerei.