MENIU

Ce sunt lacrimile viţei de vie? Pot face minuni pentru sănătate dacă ştii cum să le foloseşte

Lacrimile viţei de vie pot face minuni pentru sănătate. Iată cum le poţi folosi 

La tăierea de primăvară a viţei, din ramurile ceva mai groase începe să curgă, picătură cu picătură, un lichid transparent cu gust dulce-sălciu, considerat un adevărat întăritor imunitar. Lacrimile viţei de vie se obţin printăierea cu foarfeca de vie a coardelor în diagonală (pentru a se obţine o suprafaţă de scurgere cât mai mare) şifixarea prin legare a unei sticluţe (curată) în capătul tăiat, pentru colectarea acesteia. 

Este bine să folosim seva provenită de la vită de vie care nu a fost fertilizată sau tratată chimic. Aceastătrebuie păstrată sticle curate, închise la culoare şi astupate ermetic. Temperatura ideală la care se nu sealterează este de aproximativ 8°C.

Extern: se aplică comprese pe plăgi de 2-3 ori pe zi. Are efect cicatrizam. Se recomandă în tratarea rănilor de orice fel şi a dermatitelor.

Afecţiuni oculare: în fiecare dimineaţă se pune în palmă foarte curată o cantitate suficientă de se, pentru căochii să poată fi spălaţi prin clipire, de cel puţin 20 de ori. Se se poate aplică şi prin picurare. Procedeul serepetă seară, cu diferenţa că nu se face îmbăiere, ci prin aplicarea peste pleoapele închise a unui tampon sterilîmbibat în seva.

Intern: Lacrimile viţei de vie sunt utile şi administrate intern, în cazuri de dischinezie biliară, colecistită şilitiază biliară; se iau 3-4 linguriţe de seva, înainte de masă cu o jumătate de ora, după care se stă culcat pepartea dreapta, timp de 10 minute. Tratamentul se face 5 zile la rând.

Tot intern, seva viţei de vie ajută şi în cazul pietrelor la rinichi: se iau 8-10 linguriţe dimineaţă, pe stomacul gol, în puţină apă sau în ceaiul recomandat în tratamentul acestei afecţiuni. Cură durează o săptămână.