MENIU

Ce spun problemele de somn despre sanatate ta: esti in pericol sau nu?

<p>Ce spun problemele de somn despre sanatate ta: esti in pericol sau nu?</p>

Cu totii ne confruntam de-a lungul vietii cu tulburari de somn, insa acestea pot deveni ingrijoratoare daca se repeta frecvent.

Insomnia, vorbitul in somn si somnambulismul sunt doar cateva dintre ele. Inofensive la prima vedere, ele pot sa ascunda faptul ca suferi de anumite afectiuni. Iata ce iti dezvaluie problemele de somn despre sanatatea ta!

Simti nevoia sa dormi prea mult

Daca nu ai pune alarma sa sune, ai putea sa dormi fara probleme si paisprezece ore. De obicei, oamenii au nevoie de un interval de 7-9 ore pentru a se simti odihniti si pregatiti sa infrunte provocarile unei noi zile. Prin urmare, daca dormi de cele mai multe ori peste zece ore, ar trebui sa ceri sfatul unui specialist. Cercetatorii spun ca dorinta de a dormi multe ore poate fi o posibila cauza pentru hipotiroidism sau poate insemna ca ai o infectie in corp. Acorda mai multa atentie metabolismului tau, mai ales daca te trezesti tot obosita.

Insomnia si mersul la toaleta

Nici nu realizezi cand ai inceput sa te trezesti de mai multe ori pe noapte pentru a merge la toaleta. Nu ar strica sa consulti un specialist pentru a afla daca suferi de diabet sau daca ai probleme cu rinichii. Urinarea frecventa poate sa indice faptul ca ai prea mult zahar in sange si simti nevoia sa te duci des la toaleta pentru ca rinichii tai filtreaza in exces sangele.

Articolul integral pe Divahair.ro.

Mai multe articole despre:
boli insomnie somn