MENIU

Ce să bei dacă ai rău de mașină. Te va scăpa imediat de neplăcuta senzație

Ce să bei dacă ai rău de mașină. Te va scăpa imediat de neplăcuta senzație. Iată despre ce este vorba și ce alte beneficii nenumărate are pentru sănătate.

Ghimbirul a căpătat notorietate în ultimii ani și în țara noastră. Despre multitudinea sa de utilizări s-a tot auzit, astfel a câștigat popularitate atât pe plan gastronomic, cât și medicinal.

Ghimbirul, remediu naturist

Este originar din Asia, preferă căldura, mediul umed și solurile fertile. Partea care se întrebuințează de la ghimbir este rizomul. Acesta conține uleiuri esențiale și un component numit gingerol, care îi conferă gustul ușor înțepător și picant cu acțiune stimulatoare.

Ghimbirul este folosit în Asia de mii de ani ca medicament și este, de asemenea, o încântare culinară, fiind un condiment de succes pentru diverse feluri de mâncare.

Romanii considerau ghimbirul un bun afrodiziac, iar poveștile și mențiunile despre acesta proprietate se regăsesc și în "O mie și una de nopți."

S-a demonstrat că ghimbirul este eficient în tratarea afecțiunilor circulatorii, deoarece stimulează fluxul sanguin. De asemenea, se spune că are proprietatea de a arde și a diminua stratul adipos din zona abdomenului.

În țările din sud-estul Asiei, femeile însărcinate se masează pe pântece cu zeamă de ghimbir pentru a evita vergeturile. În Tailanda, acesta a fost folosit de generații întregi pentru tonifierea pielii, fiind un bun emolient, dar şi un ingredient folosit în exfoliantele abrazive.

Planta sacră, folosită în ritualurile religioase, încetinește procesul imbatranirii. Ce alte beneficii are

Ideal pentru imunitate

Ghimbirul este recunoscut ca fiind cel mai eficient tratament naturist pentru răul de mișcare. Poate fi consumat fie sub formă de ceai sau capsule de ghimbir. De asemenea,  ceaiul de ghimbir cu lămâie este un bun calmant al crampelor ocazionale, în special în timpul menstrelor și este un remediu eficient împotriva răcerii și întărește imunitatea. De asemenea, stimulează foarte bine digestia și este indicat după mesele copioase.

Floarea care calmează nervii. Este suficient să o miroși. Puțină lume știe de efectetele sale destresante

Ghimbirul conține o enzimă care reduce inflamația și ajută la vindecarea articulațiilor și a țesutului cartilaginos afectat. De multă vreme este folosit și în tratarea artritei și a durerilor de încheieturi.

Studiile au arătat că acesta scade nivelul de trigliceride asociat cu diabetul și bolile de inimă.

Alte beneficii ale ghimbirului pe Almanah Online

 

Mai multe articole despre:
sanatate ghimbir naturiste plante