MENIU

Ce se întâmplă în corpul tău dacă NU mai consumi carne

Ce se întâmplă în corpul tău dacă NU mai consumi carne

În literatura de specialitate există multe studii care atestă faptul că o dietă fără carne oferă multe beneficii pentru sănătate. Descoperă ce se întâmplă în corp dacă nu mai consumi carne!

Potrivit Harvard Medical School, „studiile confirmă beneficiile unei diete fără carne asupra sănătății. În prezent, o dietă bazată pe plante și legume aduce un aport nutrițional suficient dar reduce și apariția unor boli cronice.” Chiar și American Dietetic Association a întărit acest aspect, concluzionând că „dietele care exlud carnea, cum sunt cele vegetariene și vegane, dacă sunt corect întocmite, aduc beneficii organismului, au un aport nutrițional adecvat și pot constitui un sprijin în prevenirea și tratamentul anumitor boli.” Printre aceste boli se numără și diabetul, cancerul și bolile de inimă.

Ce se întâmplă în corp dacă nu mai consumi carne?

1. Se reduc simțitor șansele de a face diabet de tip 2

În S.U.A, cel puțin 40% din populație este pre-diabetică. Mai multe studii au reliefat faptul că produsele din carnea roșie, și proteina animală în general, măresc riscul apariției diabetului de tip 2. În cazul populației omnivore, acest risc este de două ori mare decât în cazul populației vegane. Un alt studiu a arătat faptul că un consum de carne roșie mai des de o dată pe săptămână crește riscul de diabet cu 74%. Un alt studiu a ajuns la concluzia că mărind consumul de carne roșie cu doar o jumătate de porție pe zi, sporește cu peste 50% șansele de a dezvolta diabet într-o perioadă de 4 ani.

2. Vei asimila cantitatea corectă și necesară de proteine

O dietă săracă în proteine este dăunătoare pentru organism, dar și consumul ridicat de proteine vine la pachet cu anumite riscuri. În Statele Unite ale Americii, un omnivor înmagazinează cu 50% mai multe proteine decât are nevoie, iar cea mai mare parte a acelor proteine sunt de origine animală. Excesul de proteine este transformat în grăsime, ceea ce duce la creșterea în greutate, boli cardiovasculare, diabet, inflamații interne și cancer.

Citeşte continuarea pe eva.ro.