MENIU

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic un pahar de iaurt

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic un pahar de iaurt. Uluitor ce spun medicii!

În timp ce medicamentele au efecte secundare și e bine să le luăm numai la indicația medicului, iaurtul contribuie la tratarea multor afecțiuni, fără niciun risc.

Consumul de iaurt echilibrează flora intestinală, ceea ce duce la o mai bună funcționare a sistemului digestiv, dar și a sănătății în general, pentru că intestinul găzduiește 70% din sistemul imunitar, aici se găsesc peste 100 de milioane de neuroni, mai mulți decât în măduva spinării, și este organul care secretă aproape 95% din serotonină, hormonul fericirii. 

Iată că, mâncând iaurt, devenim mai sănătoși, dar și mai fericiți. Și beneficiile acestui aliment nu se opresc aici.

Susține digestia și tramentul bolilor intestinale

Flora intestinală are ca principal rol să transforme resturile alimentare nedigerate, iar secundar să apere organismul, limitând instalarea și îmulțirea bacteriilor patogene. Ea se deteriorează în timp, din cauza antibioticelor, alcoolului, alimentației dezechilibrate și vârstei, dar se poate menține sau reface prin consumul de iaurt. Tot iaurtul reduce generarea substanțelor cu potențial toxic în procesul de digestie, îmbunătățește tranzitul intestinal, reduce incidența episoadelor de diaree, inclusiv durata și severitatea acestora, și de constipație. Ajută în tratarea bolilor inflamatorii intestinale sau a sindromului de colon iritabil.

Alimentul-minune care te slăbește

Iaurtul este o excelentă gustare care-ți aduce rapid senzația de sațietate. Un studiu arată că persoanele care consumă un iaurt pe zi sunt mai puțin tentate să facă excese alimentare în ziua respectivă. Ba, mai mult, aportul de lactate în dietele de slăbit asigură o scădere mai rapidă în greutate cu 20%. Are cantități moderate de grăsimi și glucide, susținând o dietă sănătoasă, chiar și atunci când vrei să slăbești. Studiile arată că iaurtul ajută la menținerea sau scăderea greutății, mai ales la reducerea țesutului din zona abdominală.

Mai multe articole despre:
iaurt beneficii iaurt alimentatie sanatoasa