MENIU

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când renunți la cofeină

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când renunți la cofeină

Cofeina este pe bună dreptate ca o pedală de accelerație pentru sistemul nervos, declanșând adevărate „explozii” de adrenalină în organism. În ciuda acestui fapt, există și suficiente motive care te pot face să renunți la consumul acestei substanțe. Women's Health scoate în evidență 7 efecte ale renunțării la cofeină care n-ar trebui să te sperie, ci mai degrabă să te bucure!

1. Starea de somnolență, oboseala, durerile de cap și schimbările constante de dispoziție sunt consecințe comune ale renunțării la cofeină. De aceea, înainte să renunți la produsele ce conțin cofeină, anunță-ți prietenii că s-ar putea să te simți oribil. Efectele se vor repeta cam 7-10 zile. Pentru a minimiza efectul, renunță la cofeină puțin câte puțin, înlocuind cafeaua, la un moment dat, cu cafeaua decofeinizată.

2. Vei pierde din greutate. Cafelele sunt, de obicei, bombe de calorii din cauza conținutului de zahăr, frișcă sau lapte condensat. Ai putea să consumi, fără să știi, câte 200 kcal din fiecare ceașcă de cafea.

3. Sau vei adăuga în greutate. În mod natural, lipsa de cofeină trezește pofta de mâncare, întrucât substanța sporește metabolismul.

4. Vei dormi mai bine și vei avea mai multă energie. O cafea consumată chiar și cu 6 ore înainte de somn ne perturbează somnul, scrie Journal of Clinical Sleep Medicine. Efectul acestui proces este oboseala resimțită chiar dis-de-dimineață. Pe termen lung, renunțarea la cofeină oferă organismului șansa de a se simți mai energizat.

Sursa: ea.md

Mai multe articole despre:
sănătate cafea corp cofeina