Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci șorici. Cine NU trebuie să-l consume niciodată - avertismentul medicilor
Şoriciul are efecte incredibile asupra sănătăţii, desigur dacă este consumat cu moderaţie.
Deşi are un aport caloric destul de mare și este bogat în grăsimi, şoriciul are mai puţine grăsimi decât se găsesc într-o o porţie de chipsuri de cartofi, care conțin și carbohidrați.
De exemplu, o sută de grame de șorici de conține 563 de calorii, 35 de grame de grăsimi, 63 de grame de proteine, 3 grame de sodiu și 80 mg de potasiu.
Consumat cu moderație, de preferință ca o gustare între mese, șoriciul nu doar că ține de foame, ci ne oferă și multă energie. În plus, șoriciul conţine grăsimi nesaturate, mai ales acid oleic, care se găseşte şi în uleiul de măsline, grăsimi benefice pentru sănătatea inimii.
Un alt beneficiu este că şoriciul nu conţine carbohidraţi, putând fi consumat şi de persoanele care suferă de diabet.
Datorită conţinutul bogat de colagen, şoriciul ajută la redobândirea elasticităţii pielii şi sprijină sănătatea oaselor şi a articulaţiilor. Astfel că, acesta poate fi consumat cu încredere de persoanele care suferă de probleme articulare.
De asemenea, sodiul conţinut de şoriciul de porc este esenţial pentru funcția cerebrală, pentru reglarea absorbției glucozei, dar şi pentru prevenirea retenţiei de apă din organism. Cu toate acestea, persoanele care au tensiunea arterială mare ar trebui să consume catităţi mici de şorici.
Cine nu trebuie să mănânce șorici
Deşi are o mulţime de beneficii pentru sănătate, nu toată lumea poate mânca şorici. Acesta nu este recomandat persoanele hipertensive şi nici celor care au colesterolul mare.
Şoriciul nu este recomandat nici persoanelor care se confruntă cu probleme hepatice, biliare sau pancreatice, deoarece este greu digerabil. Prin urmare, persoanele care nu produc suficient acid gastric şi enzime pancreatice trebuie să evite consumul de şorici. Altfel, pot apărea crampe stomacale, constipaţie şi senzaţie de vomă.