MENIU

Ce se întâmplă dacă scoți din priză electrocasnicele când pleci de acasă?

Dacă vrei să faci ceva economie la bani și, în același timp, să fii și eco, cel mai bine este să închizi lumina când ieși din cameră și să scoți din priză electronicele și electrocasnicele când pleci de acasă sau când dormi.

De exemplu, în timpul nopții poți să închizi sau chiar să-ți programezi televizorul sau laptopul să se închidă automat.

De asemenea, poți renunța și la aerul condiționat dacă nu ai neapărată nevoie, iar radioul și cuptorul cu microunde sunt și ele pe această listă. Pe hol poți pune un bec cu senzor, care se aprinde doar atunci când detectează mișcare.

O altă modalitate de a fi eco este să alegi electrocasnice "verzi", de clasă A sau A+. Chiar dacă prețul este mai mare cu 10-20% decât unele mai puțin economice, trebuie luată în calcul economia de curent, scrie Incont.

Iată o lista cu cât consumă micii "vampiri" energetici: aspiratorul de masă 6 kwh/an, telefonul fără fir 7 kwh/an, cafetieră electrică 13 kwh/an, cuptorul 13 kwh/an, ceasul cu radio 15 kwh/an, imprimanta 15 kwh/an.

Pe lista se află și radioul cu 16 kwh/an, sistemul hi-fi 30 kwh/an, computerul 43 kwh/an, televizorul 48 kwh/an, faxul 114 kwh/an, iar bolierul de bucătărie 142 kwh/an.

Mai multe articole despre:
curent electrocasnice