MENIU

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic 300 de grame de varză crudă

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic 300 de grame de varză crudă

Este nutritiva, energizanta, remineralizanta, tonifianta si creste rezistenta in fata bolilor. Vorbim despre varza, o leguma cu foarte multe beneficii pentru sanatate, in functie de sortiment.

De exemplu, varza alba este puternic hidratanta, in timp ce varza creata previne guta si gastrita. Aceasta leguma de iarna este unul dintre medicamentele naturale cu actiune anticancerigena, dovedita de cercetarile medicale.

Prevenirea cancerului

Cercetarile realizate in ultimii 20 de ani au confirmat faptul ca un consum frecvent de varza cruda sau de suc are un efect benefic in prevenirea cancerului de colon. Studiile efectuate la Institutul National American pentru Cancer au demonstrat ca persoanele care consuma legume din familia cruciferelor (varza mai ales) sunt mai putin expuse imbolnavirii de cancer de colon. Cercetari similare s-au efectuat si la universitati din SUA, Grecia, Norvegia si Israel.

Varza alba opreste hemoragiile

Varza alba este un aliment nutritiv, energizant, remineralizant, diuretic, antihemoragic, antiseptic, cicatrizant, antidiabetic si antianemic. "In gastrite hiperacide si ulcer gastric se remarca doua efecte majore: unul protector asupra mucoasei si altul antihemoragic, datorat vitaminei K prezente in compozitia acestei legume", subliniaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie.

Benefica anemicilor

Consumata de trei ori pe saptamana, varza contribuie la completarea necesarului de vitamine si de minerale in cazul bolnavilor de anemie, scrie kfetele.ro. In cazul varstnicilor, varza este revigoranta si combate procesul de imbatranire prematura.