MENIU

Ce se întâmplă dacă bei patru ceşti de cafea pe zi! Răspunsul la care sigur nu te aşteptai

Cu siguranță există zile în care ajungi să bei chiar și 4-5 căni de cafea și, de multe ori, te întrebi dacă acest obicei îți poate fi dăunător în vreun fel. 

Consumul de cafea scade riscul de a te îmbolnăvi de boli de inimă, de Parkinson, de depresie, de diabet zaharat de tipul 2, precum și riscul de sinucidere. Cafeaua are un efect pozitiv asupra stării generale de sănătate, atât cafeaua cofeinizata cât și cea decofeinizată.

Profesorul Ming Ding din cadrul Școlii de Sănătate Publică T.H. Chan de la Harvard, autorul principal al unui studiu despre efectele cafelei asupra organismului, a concluzionat că ingredientele bioactive din cafea reduc rezistenţa la insulină și pot preveni, de asemenea, inflamațiile.

Rezultatele se bazează pe datele cumulate a 3 studii diferite care, împreună, au folosit pentru studiu un eșantion de peste 300.000 de participanți. În grupul de studiu, consumul moderat de cafea a fost corelat cu un risc redus de deces în urmă bolilor cardiovasculare, a diabetului, a bolilor neurologice precum Parkinson, și a suicidului. Consumul de cafea nu a fost corelat în niciun fel cu decesul cauzat de cancer.

Această cantitate de cafea este benefică pentru persoanele care duc un stil de viață sănătos. Nu se recomanda, în schimb, femeilor gravide și celor care alăptează, respectiv adolescenților și tinerilor în plin proces de dezvoltare.

Mai multe articole despre:
sănătate cafea studiu