MENIU

Ce se întâmplă dacă bei apă caldă cu lămâie zilnic. Are numeroase beneficii pentru sănătate

Ce se întâmplă dacă bei apă caldă cu lămâie zilnic. Nutriționiștii susțin că această combinație dintre apa caldă cu lămâie și eventual puțină miere, dacă vă place dulce, poate avea numeroase beneficii pentru sănătate.

Cum prepari apa calda cu lămâie și miere:

Amesteca zeama de la o jumatate de lamaie cu o lingurita de miere si o cana de apa calda. Incearca sa bei toata cana odata pentru a-ti hidrata organismul imediat cum te-ai trezit si asteapta cel putin 30 de minute inainte de a lua micul dejun.

Consumata pe stomacul gol, apa calda cu lamaie ne curata intestinele de toxine.

Apa cu lămâie este o băutură foarte populară și renumită în întreaga lume. Este renumită, în primul rând, pentru că ajută la pierderea în greutate. Această băutură, aparent banală, are însă mult mai multe beneficii pentru sănătate.

Sfaturi utile pentru toate femeile aflate la menopauză. Remediu pentru a scăpa de disconfort și stările de indispoziție

Apa cu lămâie, beneficii

Apa cu lămâie poate fi consumată atât caldă, cât și rece. De asemenea, puteți să-i adăugați mentă, miere, castraveți sau diverse fructe, în funcție de preferințe, pentru un plus de aromă.

În orice caz, specialiștii în nutriție susțin că pentru a beneficia de  efectele maxime ale acestei băuturi, apa trebuie să fie puțin călduță, iar lămâia să fie cu tot cu coajă, deoarece aceasta conține polifenoli valoroși și antioxidanți care ajută la scăderea în greutate, iar prin adăugarea feliilor de lămâie în apă călduță sunt eliberați o mai mare cantitate de polifenoli, decât în apa rece.

Iată câteva dintre beneficiile consumului zilnic de apă cu lămâie.

1. Conferă o respirație proaspătă

Dacă aveți probleme cu mirosul neplăcut din gură, iar atunci când vă apropiați de cineva trebuie să folosiți neapărat gumă de mestecat, o soluție ar fi apa cu lămâie. Gustul puternic al lămâii are capacitatea de a neutraliza mirosurile neplăcute, inclusiv cel din gură, care apare prin înmulțirea bacteriilor din cavitatea bucală.

De asemenea, după ce consumați alimente care emană miros, precum ceapa, usturoiul, peștele sau altele, apa cu lămâie este ideală pentru a înlătura mirosurile, nu doar prin aroma sa puternică, dar și prin faptul că lămâia stimulează secreția de salivă, care ajută, de asemenea, la curățarea gurii.

2. Apa cu lămâie îți menține pielea tânără

Dacă veți consuma zilnic apă cu lămâie, deja acest lucru va asigura o hidratare optimă pielii. Se știe că o piele bine hidratată este mai întinsă și mai fină, efectul ridurilor fiind redus. Cu cât organismul este mai hidratat are o capacitatea mai mare de a elimina toxinele din interior prin transpirație și urină.

Apa cu lămâie stimulează aportul de vitamina C, acest element care joacă un rol esențial în producerea de colagen și elastină, necesare unui ten impecabil. Multe studii au relevat faptul că o dietă bogată în vitamina C ajută la reducerea vizibilă a ridurilor, dar ajută și la grăbirea vindecării în cazul anumitor leziuni.

3. Asigură necesarul zilnic de vitamina C

Această vitamină este esențială pentru menținerea sănătății și a unui sistem imunitar bun. Vitamina C este un antioxidant care poate neutraliza radicalii liberi dăunători organismului, care pot cauza leziuni celulare.

Prin urmare, consumul zilnic de apă cu lămâie vă poate asigura doza zilnică necesară de 60 mg pe zi, pe care o recomandă specialiștii. În felul acesta se reduc riscurile apariției accidentelor vasculare cerebrale, hipertensiunii, dar și a bolilor cardiovasculare.

4. Ajută la scăderea în greutate

Consumul apei cu lămâie nu este o metodă minune pentru scăderea în greutate, însă ajută, iar consumul cât mai des de apă în care adăugați felii, dar și zeamă de lămâie, vă va menține stomacul plin și nu veți simți nevoia să consumați prea multe alimente.

5. Stabilizează starea de spirit

Aroma și mirosul de lămâie vă pot ajuta la reducerea stresului și menținerea stării de calm. De aceea, deseori uleiul de lămâie este folosit cu succes în aromaterapie. Atunci când consumați lămâie, obțineți același efect, plus asimilarea de potasiu pe care îl conține și care ajută la reglarea tensiunii arteriale.

6. Apa cu lămâie împiedică formarea pietrelor de la rinichi

De cele mai multe ori cauza formării de  pietre la rinichi este depunerea de calciu. Acidul citric aflat în lămâi ajută la dizolvarea calciului din rinichi și împiedică depunerea acestuia. De asemenea, hidratarea este esențială pentru menținerea sănătății rinichilor. Consumând frecvent apă cu lămâie vă asigurați o hidratare optimă.

Ce boli pot să anunțe durerile de cap. Alte simptome care ar trebui să te îngrijoreze

7. Vă scapă de infecții

Infecțiile tractusului urinar sunt frecvente și destul de neplăcute. O modalitate de a minimiza apariția acestora este menținerea alcalinității din urină. Deși, lămâia conține acid citric, acesta se transformă în produși secundari alcalini, când este digerat. Astfel că, apa cu lămâie, consumată zilnic, ajută la menținerea unui PH alcalin în tractul urinar.

Citește mai multe AICI.