Ce se întâmplă cu orele într-o clasă dacă un elev se infectează cu Covid-19? Răspunsul ministrului Educației
Cu doar două săptămâni înainte de începerea noului an școlar, părinți și copiii au în continuare o mulțime de întrebări legate de modul în care se vor desfășura cursurile, în contextul pandemiei de coronavirus și, mai ales, al răspândirii variantei Delta, mai infecțioase, a COVID-19. Ziele acestea, cu diverse ocazii, ministrul Sorin Cîmpeanu a încercat să ofere răspunsuri întrebărilor acestora. Cîmpeanu a afirmat, astfel, că propunerea pe care o discută cu Ministerul Sănătății este ca orele să continue în format fizic și după apariția unui caz de coronavirus, dacă toți ceilalți elevi din clasă au rezultate negative la testare.
”Ipoteza cu care intrăm la discuții e testarea tuturor colegilor. Dacă toți sunt negativi, cursurile pot continua până la apariția celui de-al doilea caz, moment în care cursurile se suspendă”, a afirmat, astăzi, ministrul Educației, întrebat fiind ce se întâmplă în cazul în care un elev dintr-o clasă e pozitiv.
Referitor la acordul părinților privind testarea anti-Covid în cazul copiilor, Cîmpeanu a declarat că ”dacă părinții nu sunt de acord cu testarea, se intră în carantină și învățământ online încă de la primul caz”.
O decizie finală pe marginea acestor subiecte atât de delicate va fi anunțată miercuri, într-o conferință de presă comună cu ministrul Sănătății.
Reamintim că o ședință crucială pe marginea noului an școlar are loc chiar la această oră la sediul Ministerului Sănătății, acolo unde minsitrul de resort, Ioana Mihăilă, i-a adus la masa dicuțiilor pe Sorin Cîmpeanu, alături de reprezentanți ai INSP și CNSU.