Ce se întâmplă cu mâncarea rămasă la all inclusive. Dezvăluirile unui bucătar-şef care o să te pună pe gânduri
Așa cum știm, regimul all inclusive este un truc menit să atragă cât mai mulți turiști. Cu toate acestea, puțini știu ce se întâmplă în bucătărie și la ce practici recurg angajații pentru a mai salva din mâncare. Un bucătar și-a făcut curaj și a acceptat să împărtășească unele dezvăluiri, aruncând o lumină asupra lucrurilor mai puțin plăcute sau chiar ingrijorătoare care se întâmplă cu mâncarea rămasă la all inclusive.
Regimul "All Inclusive" a devenit foarte popular de ceva timp, multe persoane optând pentru acesta atunci când merg în vacanţe, la odihnă. Însă tot mai multe detalii ies la iveală despre ce se întâmplă cu adevărat în bucătăria hotelurilor "All Inclusive".
Un bucătar şef din cadrul unui hotel de cinci stele a dezvăluit mai multe lucruri şocante despre cum funcţionează sistema "All Inclusive" şi ce face angajatorul, dar şi bucătari angajaţi, pentru a economisi bani:
3. Cele 50 – 60 kg de carne rămase din ziua precedentă nu se aruncă niciodată. Ar fi o mare pierdere. Noi spălăm carnea de sos şi a doua zi o preparăm cu un alt sos, proaspăt.
5. Bucatele din cartofi predomină în meniu, întrucât sunt înalt calorice şi oferă senzaţie de saţietate pentru mai mult timp.
6. În bucătăria noastră, trei persoane sunt angajate în mod exclusiv să cureţe întreaga zi cartofii de coajă. Aceşti sunt folosiţi la prepararea a cel puţin 3 feluri de mâncare pe zi.
7. Resturile rămase după procesarea cărnii nu sunt aruncate, acestea se folosesc la gătit. În chiftele de viţel se pune piele, plămâni de pui şi multe alte lucruri pe care, acasă, niciodată nu le mănânci. Aşa că încearcă să eviţi chiftelele, pârjoalele şi alte bucate preparate din carne tocată şi alege să consumi bucăţi întregi de carne preparată atunci când mergi pentru all inclusive.
9. Nu mânca salate cu maioneză. Ar fi naiv să credem că hotelul care găteşte mâncare pentru 2000 de oameni face totul cu măsuri stricte de igienizare, scrie unica.md. Salatele cu maioneză sunt cele care se alterează cel mai rapid şi permit înmulţirea rapidă a bacteriilor.
10. Desertul. Bucăţile de tort, rămase pe mese, se strâng, se amestecă, iar a doua zi se decorează cu drajeuri de ciocolată, praline, fructe, creme de frişca, fiind servite din nou la masă.
Cum arată uraganul-monstru Milton din spațiul cosmic. VIDEO spectaculos oferit de un astronaut