MENIU

Ce se întâmplă cu FaceApp, aplicația în mare vogă pe Facebook: de ce nu ar trebui folosită

Facebook e umplut, de câteva zile, cu poze trecute printr-o aplicație numită FaceApp. Oamenii sunt șocați să vadă cum ar arăta bătrâni. Totuși, aplicația ascunde mai multe secrete decât lasă să se vadă. Specialiștii au cercetat-o. 

Pozele de pe Facebook cu oameni bătrâni au fost realizate cu ajutorul FaceApp. E o aplicație care scanează fețele pentru a le face să pară mai tinere, mai bătrâne sau să pară că aparțin sexului opus. Totul pare distractiv, asta până afli detaliile din spatele aplicației.

De ce se sperie specialiștii de această aplicație

FaceApp a fost creată în Rusia și folosește o formă de inteligență artificială pentru a modifica fețele din orice poze. Totuși, aceasta ar fi mai mult decât atât, dacă e să iei în considerare securitatea datelor personale.

FaceApp ar avea acces la mult mai multe informații despre tine decât ai crede. Nu e foarte clar ce se întâmplă cu datele tale, dar cert e că politica de confidențialitate a aplicației nu e tocmai de partea ta.

Odată ce bifezi că ești de acord cu aceasta, creatorii pot face cam orice cu datele tale. Primul gând e că putea folosi poze în scop comercial, pentru a-și antrena propriile sisteme de recunoaștere facială.

Totuși, informațiile despre tine ar putea ajunge și la terți. Dacă ai folosit FaceApp, i-ai dat și permisiunea să vândă oricui datele pe care le are despre tine. Experții în securitate cibernetică avertizează despre pericolele de care suntem ceva mai puțin conștienți în lumea digitală.

Ar trebui să-ți protejezi imaginile cu tine în același mod în care o faci când vine vorba de alte informații despre tine, cum ar fi data de naștere sau codul numeric personal. Dar nici fața nu mai trebuie neglijată, pentru că în lumea deepfake, falsurile pot fi create foarte ușor.

Sursa

Mai multe articole despre:
internet Facebook faceapp