MENIU

Ce șanse au pensionarii să primească bani în plus la mica recalculare. Ce spune o șefa de Casă de Pensii?

Toate documentele suplimentare trebuie depus la Casa de Pensii

Șefa Casei de Pensii Iași nu se așteaptă la creșteri mari ale pensiilor în a doua etapă de majorare, așa-numita mică recalculare, prin comparație cu prima etapă.

Maria Andronache, directoarea Casei Județene de Pensii (CJP) Iași, a explicat că pensionarii trebuie să prezinte adeverințe de venit doar pentru sumele obținute înainte de aprilie 2001. Pentru veniturile câștigate după această dată, nu sunt necesare adeverințe suplimentare, deoarece informațiile sunt deja înregistrate în sistemul informatic.

La această «mică recalculare» nu ne așteptăm la creșteri semnificative ale pensiilor, comparativ cu «marea recalculare». Motivul este că, de-a lungul timpului, au existat persoane care au acționat în instanță pentru veniturile nepermanente nevalorificate și au câștigat, însă majorările obținute nu au fost considerabile.

În această etapă, se includ veniturile nepermanente care nu au fost valorificate inițial la pensie. Pensionarii pot prezenta adeverințe de venit și vor fi incluși în recalculare”, a declarat Maria Andronache, potrivit Ziarul de Iași.

Mai multe articole despre:
majorare mica recalculare bani casa de pensii