MENIU

Ce s-a descoperit despre oamenii care beau cafeaua fără zahăr

Un studiu realizat de cercetătorii austrieci i-au pus pe consumatorii de cafea pe gânduri. Oamenii de știință de la Universitatea din Innsbruck au ajuns la concluzia că persoanele care beau cafea fără zahăr sau alți îndulcitori  au mari șanse să devină psihopați.

În fapt, oamenii de știință nu au studiat neapărat cafeaua fără zahăr, ci băuturile cu gust amar în general. Conform acestora, persoanele care le consumă au trăsături de sociopați.

Cercetarea confirmă ceea ce se descoperise anterior despre astfel de lichide și anume că ”preferința unei persoane pentru un produs cu gust amar este asociată cu trăsături de personalitate negative, având legături cu manifestări rutiniere de sadism și psihopatie”. Așadar, austriecii, extrapolând rezultatele studiului, au ajuns la concluzia că preferința pentru gustul amar al cafelei ne demonstrează că avem mari șanse să devenim psihopați.

Nu se face însă aici deosebirea de persoanele care consumă această băutură fără zahăr, din simplul motiv că vor să slăbească sau că au renunțat la zahăr pentru a avea un organism mai sănătos.

În continuare, experții austrieci susțin că vor să analizeze o legătură directă între cafea neagră, în special și comportamentele sociopate.

La ce poți folosi cafeaua
Pentru firele albe. În cazul în care aceste concluzii te-au pus pe gânduri și vrei să renunți la cafea, trebuie să știi că ingredientul cu aromă puternică are o serie de întrebuințări benefice pentru părul tău, cum ar fi, spre exemplu, înlăturarea firelor albe.

Ce trebuie să faci:

Prepară la foc o cafea tare, aproximativ 300-400 de mililitri. Las-o la răcit, până când ajunge la temperatura camerei. Pune-o într-un recipient curat, în care ai avut loțiune de corp, șampon sau chiar un castronel pe care nu-l mai folosești. Spală-ți părul așa cum faci de fiecare dată, cu șampon și balsam. Aplică pe părul ud cafeaua și masează părul între degete. Trebuie să repeți acest ritual până când ai consumat toată cantitatea de cafea din bol. Împachetează-ți părul într-un prosop și stai așa timp de 20 de minute sau jumătate de oră. După aceea clătește bine doar cu apă. Repetă procedeul de două ori pe săptămână sau de câte ori de te speli pe cap, iar firele albe se vor colora în culoarea cafelei.

De asemenea, zațul rămas de la cafea îl poți folosi ca gomaj pentru față sau tratament anticelulitic pentru corp.

Pentru față. O parte din zațul de cafea combină-l cu două linguri de ulei de măsline extravirgin. Aplică întregul conținut pe ten și masează ușor. Vei simți cum cafeaua îți ”apasă” tenul, iar acest tratament este foarte bun pentru că, nu doar că pune în mișcare circulația la nivelul feței și te face să-ți recapeți ”roșul din obraji”, dar are rol detoxifiant.

Pentru corp. Prepară din cealaltă cantitate de zaț rămas un amestec cu ulei de măsline sau ulei de ienupăr ori de rozmarin. Masează bine de tot suprafața pielii, mai ales pe picioare și lasă să acționeze aproximativ 20 de minute. Clătește-te la duș și repetă procedeul

Pentru unghii. De data aceasta ai nevoie de cafea crudă, măcinată, aproximativ șase linguri. Adaugă-le peste două lingruițe de sare de mare, grunjoasă, și două linguriâe de ulei de măsline sau ulei de masaj (uleiul de arnică este folosit cel mai des). După ce ai amestecat toate ingredientele folosește compoziția pentru degete, mâini și încheieturi.

Sursa: unica.ro

 

Mai multe articole despre:
sănătate cafea