MENIU

Ce obiecte ciudate pun românii în sicriul rudelor decedate. Dezvăluiri incredibile de la o celebră antreprenoare de pompe funebre

Ce obiecte ciudate pun românii în sicriul rudelor decedate

Într-o lume în care fiecare detaliu contează, chiar și atunci când vine vorba de ultima călătorie, obiceiurile legate de ceea ce se îngroapă alături de cei dragi sunt adesea surprinzătoare. Gabriela Lucuțar, cunoscută patroană de pompe funebre, a împărtășit detalii despre obiectele neobișnuite pe care românii aleg să le includă în sicriu.

Gabriela Lucuțar, o figură emblematică în branșa pompelor funebre, are o vastă experiență acumulată în urma sutelor de ceremonii funerare pe care le-a organizat. Fiecare înmormântare dezvăluie o poveste unică, iar obiectele pe care românii aleg să le includă în sicriu oferă o fereastră fascinantă asupra legăturilor profunde dintre cei vii și cei plecați. De la suveniruri amintitoare la bunuri personale, Gabriela a fost martoră la numeroase gesturi surprinzătoare care ilustrează complexe emoții și credințe.

„Românii au rămas cu acest obicei, pusul obiectelor în coșciug. Am văzut că pun oglinzi, pieptăn, unghieră, icoane, jucării, obiecte care le-au fost dragi, poate, în unele cazuri, aceasta le-a fost și dorința.

Bancherii au vești proaste: cresc taxele și prețurile, dar și ratele creditelor. Sindicatele cer lămuriri legate de planul fiscal

Cineva care pleca des prin țările asiatice avea în sicriu o mică statuetă cu Budha. Iar cei mai mulți au lângă ei și ochelarii, care nu se pun la ochi, ci în buzunar. Se pun adesea și țigări, mai ales dacă a fost fumător înrăit, ca să aibă și pe lumea cealaltă, cum se mai spune”, a povestit „regina întunericului”, pentru Click!

Regina pompelor funebre a vorbit despre costul unei înmormântări:

„Costă cam 6.000 de lei, cea mai ieftină, iar cea mai scumpă poate ajunge și la câteva mii de euro, depinde de modelul sicriului și de parastas”.

Gabriela Lucuțar a dorit însă să își exprime îngrijorarea privind scăderea drastică a mediei de viață, în România, undeva, sub 60 de ani:

„Foarte mulți români mor de cancer și de morți subite, prin infarct, mai ales în rândul tinerilor, cu vârste între 35 și 45 de ani. În România a scăzut enorm media de viață, sunt mulți decedați până în vârsta de 60 de ani, stresul își spune cuvântul.

Iar cea mai în vârstă persoană înmormântată avea 103 de ani. Și bolile psihice sunt tot mai dese, se înregistrează și cazuri de suicid. Oricum, moartea vine când trebuie să vină, nu putem să ne lungim zilele, oricât ne-am lupta”, a mai spus Gabriela Lucuțar.

Secretele tunelurilor vechi de 130 de ani care leagă două orașe din România. Acum zac abandonate, și doar aventurierii mai trec pe acolo