MENIU

Ce boli ai dacă îți miroase pielea urât

Transpirația și mirosul neplăcut pe care corpul le produce sunt aspecte naturale din viața unui om. Ele pot să apară atunci când faci sport, când îți este foarte cald sau atunci când ești nervoasă, stresată sau emoționată.

Corpul tău are două tipuri principale de glande sudoripare (glande ecrine și glande apocrine), iar acestea provoacă tipuri diferite de transpirație.

Ambele produc o secreție fără miros, însă cea de la subraț și din zona inghinală devin urât mirositoare atunci când se combină cu bacteriile ce se află în mod normal la suprafața pielii.

Schimbările neobișnuite la nivelul transpirației, fie că este vorba de producția în exces sau de dispariția completă, sunt semne de îngrijorare.

De asemenea, modificările care apar în aroma corpului pot fi simptome ale unor boli cu miros. Deși îmbunătățirea dietei și tratamentele luate acasă te pot ajuta să ții sub control mirosul neplăcut, anumite semnale ar trebui să te îngrijoreze și să te trimită la doctor.

Iată ce boli ai dacă îți miroase pielea urât!

Trimethylaminuria

Anumite boli pot să te facă să miroși urât. O astfel de afecțiune este și Trimethylaminuria sau sindromul mirosului de pește, care afectează o persoană din 200.000, conform prevention.com. Această boală metabolică produce un miros neplăcut distinct. Nu se compară cu nimic din ce ai simțit până acum, iar în cazurile mai grave persoana bolnavă miroase a pește stricat sau a gunoi. Acest miros este emanat la distanțe mari, ceea ce face ca interacțiunea socială să fie dificilă.

Citeşte mai multe pe Divahair.ro.

 

Mai multe articole despre:
boli piele miros urat