MENIU

Ce avertisment au specialiștii pentru femeile care recurg la implantul de silicoane

Cândva implanturile mamare erau o variantă doar în cazul femeilor care sufereau de mastectomie, azi însă acestea sunt folosite din vanitate pentru un efect estetic mult mai plăcut. Însă, există o mulțime de riscuri ascunse ale silicoanelor, precum faptul că pot cauza cancer.

Specialiștii avertizează că între implanturile mamare și un tip rar de cancer al sistemului imunitar ar exista o legătură. Același lucru, susținea și Food and Drug Administration (FDA), acum opt ani. Însă, acum experții au efectuat o serie de teste care confirmă acest lucru.

Conform unor calcule realizate de Food and Drug Administration, în ultimii ani s-au înregistrat 457 de cazuri confirmate de limfom anaplastic cu celule mari în rândul femeilor care au avut implanturi mamare. Drept urmare, FDA a lansat o declarație pe baza unei recenzii recente a studiilor medicale, prin care îi sfătuiește pe oameni, dar și pe experții din industria medicală să se gândească de două ori inainte la riscurile cu care vin la pachet implanturile mamare.

„După o analiză complexă a datelor, raportăm că, până în septembrie 2018, agenția a primit un total de 660 de rapoarte ale dispozitivelor medicale cu privire la cazurile de limfom anaplastic cu celule mari asociate cu implanturile mamare din Statele Unite din 2010 până acum", au subliniat cei de la FDA. „Din cele 660 de rapoarte ale dispozitivelor medicale, analiza noastră în profunzime sugerează că există 457 de cazuri unice de cazuri unice de limfom anaplastic cu celule mari asociate cu cu implanturile mamare, inclusiv morțile a nouă paciente".

Însă, trebuie precizat că cercetătorii nu au stabilit încă cu exactitate dacă legătura dintre limfomul anaplastic cu celule mari și implanturile mamare este de tip cauză-efect. În acest sens, specialiștii continuă să facă cercetări.

„Deși numărul de cazuri identificate de limfom anaplastic cu celule mari este mic prin comparație cu cele 1,5 milioane de paciente care primesc implanturi mamare la nivel global în fiecare an, datele confirmate și informațiile publicate analizate până în prezent sugerează că pacienții cu implanturi mamare au un risc crescut de limfom anaplastic cu celule mari", potrivit FDA.

Sursa

Mai multe articole despre:
silicoane cancer implanturi mamare