Ce animale simt cel mai bine CUTREMURELE? Din păcate, n-ai vrea să le ai în casă
Oamenii de știință sunt de acord că animalele au simțuri mai ascuțite, care le ajută să "prevadă" producerea unui seism. Pe de altă parte, trebuie să înțelegem că dacă animalele pe care le avem de obicei în jurul nostru nu reacționează, mai ales dacă trăim în mediul urban, nu și-au pierdut capacitățile senzoriale, ci percepția le este afectată de faptul că nu sunt în mediul lor natural.
Printre vietățile a căror capacitate senzorială deosebită în caz de seism este recunoscută se află șerpii, miriapozii, nevăstuicile și șobolanii. Nu întâmplător, toate trăiesc fie târându-se pe sol, fie în galerii, ceea ce explică faptul că sunt în contact direct cu vibrațiile telurice, potrivit U. S. Geological Survey.
Potrivit sursei citate, există dovezi că speciile respective își părăsesc habitatul natural chiar și cu câteva zile înainte de producerea unui seism major, pentru a se refugia în locuri mai sigure.
Încă din antichitate există relatări documentare despre șerpi și insecte care au migrat, iar cele mai multe dovezi în acest sens vin din China și Japonia.
Pe de altă parte, specialiștii atrag atenția că percepția senzorială a animalelor și chiar a oamenilor este afectată de mediul în care trăiesc, de aceea nu trebuie să ne bazăm pe faptul că un animal care locuiește într-un apartament, în centrul unei metropole, mai poate resimți la fel semnalele naturale.